HomeHL-9Μητσοτάκης για την Ικαρία: Η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες, δεν θα επαναληφθεί

Μητσοτάκης για την Ικαρία: Η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες, δεν θα επαναληφθεί

Προειδοποιήσεις προς υπουργούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξος για το τέλος της πανδημίας που πλησιάζει εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Σκάι και στον Αλέξη Παπαχελά, ενώ έκανε και αυτοκριτική για τη λάθος εικόνα που έδωσε πρόσφατα στην περιοδεία του στην Ικαρία.

Για την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «βλέπουμε την άκρη του τούνελ» και διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά το Πάσχα.

«Πλήγωσε» η εικόνα της Ικαρίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε αναλυτικά και για την περιοδεία του στην Ικαρία, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος το γεύμα στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη. «Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα η οποία παρουσιάστηκε πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε και την ουσία της επίσκεψης», ανέφερε, προσθέτοντας: «Αν για την Ικαρία συζητάμε αυτό και όχι τα υπόλοιπα, κάποιο λάθος έγινε. Σας διαβεβαιώνω, δεν θα επαναληφθεί».

«Θα φροντίσουμε στις επόμενες περιοδείες μας να μην υπάρχει καμία τέτοια εικόνα η οποία να δίνει και να στέλνει λάθος μήνυμα», συνέχισε: «Από τη στιγμή που η συζήτηση στην Ικαρία, αντί να πάει στις ανάγκες του νησιού πήγε εκεί, σημαίνει ότι προφανώς υπήρχε κάποιο πρόβλημα». Ο ίδιος είπε ότι καταλαβαίνει πως ίσως «ενοχλήθηκαν κάποιοι από το γεγονός ότι ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός πήγε στην Ικαρία» που «είναι ένα νησί με ιδιαίτερο συμβολισμό στην οποία ίσως θεωρούσαν κάποιοι ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει ένας κεντροδεξιός πρωθυπουργός» επειδή η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτο κόμμα.

Προειδοποιήσεις προς υπουργούς

Ερωτηθείς για φαινόμενα κυβερνητικής «κακοφωνίας» που παρουσιάζονται με αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή», «να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις» και «να μην βγάζει κανείς την ουρά του απ’ έξω από το πρόβλημα». Από τη στιγμή που μια απόφαση λαμβάνεται κεντρικά, πρέπει να την υπηρετούν όλοι οι υπουργοί, είπε. «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ σε αυτή τη συγκυρία το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο, να μην υπάρχει σύγχυση και ό,τι φαινόμενα κακοφωνίας υπήρχαν να διορθώνονται, είτε εν τη γενέσει τους ή ακόμα καλύτερα να προλαμβάνονται», κατέληξε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση