HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου»

«Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου»

Ένα νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα με θέμα την Κρήτη και τον πολιτισμό της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ανακάλυψη στο βυθό της θάλασσας του Ηρακλείου τον Ιούλιο του 1942, θα οδηγήσει 38 χρόνια μετά έναν Γερμανό αξιωματικό των Ναζί στην Κρήτη αναζητώντας τον αρχαίο θησαυρό που άφησε πίσω του.
Η Ναυσικά, μία φιλόδοξη αρχαιολόγος, θα πάρει το ημερολόγιο του Γερμανού στα χέρια της και θα ξεδιπλώσει την ιστορία.

Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, τόσο δυνατός, όσο του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τελειώνει με μια φρικτή πράξη.

Ένα γυναικείο αγαλματίδιο και μια πινακίδα Γραμμικής Γραφής Βήτα κρύβονται πίσω από τα σύμβολα και μια αινιγματική αφήγηση.

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη περιμένει την ηρωίδα σε αυτό το ταξίδι στο παρελθόν.
«Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου», το πρώτο βιβλίο της Βασιλικής Μακρή, είναι ένα μυθιστόρημα αρχαιολογικής περιπέτειας με συγκλονιστικές ανατροπές και φόντο την Κρήτη.

Στο «Αίνιγμα του Ερωτόκριτου» περνούν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη στιγμιότυπα και κομμάτια από τις διάφορες περιόδους της Κρήτης: στιγμές και γεγονότα που την σημάδεψαν ανεξίτηλα: η αρχαία Κνωσός και η ιστορία του Μίνωα και της Αριάδνης, η Κρήτη του Ερωτόκριτου και του Βιτσέντζου Κορνάρου, η Κρήτη της Κατοχής και των μαζικών σφαγών, η Κρήτη του 1980.

«Ένα γραπτό που κόβει την ανάσα», έγραψε, μεταξύ άλλων, για το μυθιστόρημα ο κριτικός θεάτρου, κινηματογράφου και ποιητής δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας.

Εκδοτικός Οίκος: Bookoo

foto-gia-diagonismo

Πού θα βρείτε το βιβλίο:

  • Διαδικτυακή παραγγελία στο e-shop των εκδόσεων Bookoo. Ο σχετικός σύνδεσμος είναι αυτός: https://www.bookoo.gr/eshop/books/to-ainigma-tou-erotokritou
  • Στα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμανουήλ Μπενάκη 13, Αθήνα –
  • Στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Από τον Ιανό μπορείτε να το παραγγείλετε και online. Ο σχετικός σύνδεσμος είναι αυτός: https://www.ianos.gr/to-enigma-tou-erotokritou-0502529

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

H Βασιλική Μακρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και στην Επιστήμη των Εκδόσεων στο Βερολίνο.

Τώρα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η Βασιλική αγαπά τη συγγραφή και διδάσκει δημιουργική γραφή σε ενηλίκους.

Το «Αίνιγμα του Ερωτόκριτου» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.