HomeHL-9Υπόθεση Μπεκατώρου: Στο αρχείο η δικογραφία- Έχουν παραγραφεί τα αδικήματα

Υπόθεση Μπεκατώρου: Στο αρχείο η δικογραφία- Έχουν παραγραφεί τα αδικήματα

Υπενθυμίζεται ότι η Ολυμπιονίκης ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού είχε κατονομάσει ακόμα 3 περιπτώσεις αθλητριών που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο αρχείο θέτει την δικογραφία που άνοιξε μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος καθώς όσον αφορά στο βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας το 1998, τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί.

Συνεπώς, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να παρέμβει με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Μπεκατώρου ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού είχε κατονομάσει ακόμα 3 περιπτώσεις αθλητριών που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες.

Εξ αυτών εμφανίστηκε να καταθέσει μόνο η 21χρονη αθλήτρια, που κατήγγειλε αποπλάνηση και βιασμό από τον προπονητή της όταν ήταν ανήλικη (ο κατηγορούμενος έχει κριθεί ήδη προφυλακιστεος).

Επιπλέον, ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε ότι σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας υπάρχουν όπλα, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Στεφανάτος διαβίβασε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση