HomeHL-CultureΜενδώνη: Δεν θα περιμένουμε το Δικαστήριο σε επώνυμες και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες

Μενδώνη: Δεν θα περιμένουμε το Δικαστήριο σε επώνυμες και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες

«Αυτές τις μέρες ζούμε σε μία τοξική και ζοφερή κατάσταση. Βλέπετε τι συμβαίνει με το ελληνικό #metoo. Αυτό, το οποίο θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε αυτή η πολύ γενναία κίνηση θυμάτων, ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο, να μη χάσει την πραγματική της σημασία», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά την εσπευσμένη παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στη σκιά διαρροών και πληροφοριών πως θα υπάρξουν καταγγελίες σε βάρος του.

Η κ. Μενδώνη τόνισε πως όταν ακούστηκε για πρώτη φορά η πληροφορία περί απομάκρυνσής του από τη θέση, ούτε εκείνη είχε ζητήσει την παραίτησή του, ούτε ο κ. Λιγνάδης την είχε υποβάλλει και επανέλαβε ότι ακόμη δεν υπάρχει για τον κ. Λιγνάδη επώνυμη καταγγελία.

Τόνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας και πρόσθεσε πως όταν είναι επώνυμες οι καταγγελίες, δεν χρειάζεται κανείς να περιμένει να φτάσει η υπόθεση στο Δικαστήριο και να υπάρξει απόφαση.

«Όταν οι καταγγελίες είναι επώνυμες, όταν οι καταγγελίες είναι επαναλαμβανόμενες, όταν οι καταγγελίες πείθουν ότι πραγματικά έχουν συμβεί φρικτά περιστατικά, δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς να φτάσει στο Δικαστήριο και να υπάρξει απόφαση. Υπάρχει και ο κώδικας της ηθικής. Από την άλλη πλευρά, αυτός ο ηθικός κώδικας είναι αυτός που υποχρεώνει να μην μπούμε σε ένα ατελεύτητο παιχνίδι και κυνήγι μαγισσών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Πολιτισμού, συνέστησε «πάρα πολύ μεγάλη προσοχή», ώστε να μην χαθεί η πραγματική σημασία της πολύ γενναίας κίνησης θυμάτων, ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο.

«Αυτές τις μέρες ζούμε σε μία τοξική και ζοφερή κατάσταση. Βλέπετε τι συμβαίνει με το ελληνικό #metoo. Αυτό, το οποίο θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε αυτή η πολύ γενναία κίνηση θυμάτων, ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο, να μη χάσει την πραγματική της σημασία. Να μην πέσουμε δηλαδή σε μία κατάσταση που τελικά, η κοινή γνώμη, η οποία αυτή τη στιγμή παρακολουθεί με έκπληξη αλλά και με προβληματισμό, με απέχθεια, όλα αυτά που συμβαίνουν, τα οποία λέγονται και βγαίνουν στην επιφάνεια», σημείωσε η κ. Μενδώνη.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση