HomeΚΡΗΤΗΣυνεργασία Περιφέρεια Κρήτης και τοπικών φορέων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Συνεργασία Περιφέρεια Κρήτης και τοπικών φορέων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις παράκτιες περιοχές στο πλαίσιο του έργου CAPONLITTER

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Με τη συνεργασία όλων η Κρήτη μπορεί να αναδειχθεί σε πρότυπο περιβαλλοντικό νησί» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, κατά την εισαγωγή του στα διαδικτυακά εργαστήρια του ευρωπαϊκού προγράμματος CAPonLITTERInterregEurope.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν τα δυο προγραμματισμένα workshop στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CAPonLITTERInterregEurope που στοχεύει στη βελτίωση των πολιτικών για τη διαχείριση των απορριμμάτων που προκύπτουν από τον  παράκτιο τουρισμό.

Σκοπός ήταν η ενημέρωση των ενδιαφερομένων φορέων και η διερεύνηση πιθανών προσεγγίσεων για τη μείωση της κατανάλωσης και τη βελτίωση της συλλογής των θαλάσσιων απορριμμάτων που προκύπτουν στις παράκτιες περιοχές.

Στα workshop συμμετείχαν ακόμη η συντονίστρια του έργου και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ελένη Τζαγκαράκη,  οι εξωτερικοί συνεργάτες, Βασίλης Ζησιμόπουλος, Μηχανικός, Μιχάλης Χαλκιαδάκης, Οικονομολόγος και ο Νικόλαος Χαλκιάς εκπρόσωπος της εταιρείας «Εξέλιξις», εκπρόσωποι Δήμων, οργανισμών που δραστηριοποιούνται  με την αντιμετώπιση της ρύπανσης των παράκτιων περιοχών, η τοπική ομάδα ενδιαφερόμενων φορέων, καθώς και η ομάδα έργου.

Στο πρώτο Workshop παρουσιάστηκαν οι απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες, σχετικά με το ποιες είναι οι μεγαλύτερες  προκλήσεις, για την δημιουργία και οργάνωση μιας παράκτιας κοινότητας με  μηδενικά απόβλητα (zero-wastecoastalcommunity).

Διαφήμιση
Διαφήμιση