HomeHL-9«Βράζει» χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας από τα απανωτά κρούσματα

«Βράζει» χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας από τα απανωτά κρούσματα

Oικογένεια θετική στον κορωνοϊό-Rapid tests την Τρίτη στο Αρκαλοχώρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη είναι η ανησυχία που υπάρχει στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μετά τα νέα κρούσματα που καταγράφονται!

Συγκεκριμένα μιλάμε για μια οικογένεια, που διαπιστώθηκε πως είναι θετική στον κορωνοϊό. Πρόκειται για τους δύο γονείς, ηλικίας περίπου 85 ετών και τα δύο τους παιδιά.

Αυτός είναι ο δεύτερος κύκλος κρουσμάτων που καταγράφεται στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, μετά τα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν καταγραφεί το Δεκέμβρη του 2020, εκ των οποίων μια γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της. Για αυτό το λόγο ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ανακοίνωσε πως αύριο θα γίνουν rapid tests στο Αρκαλοχώρι, προκαλώντας όμως την αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού.

Όπως λέει χαρακτηριστικά στο cretapost, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ευαγγελισμού Μηνάς Ανδρεαδάκης το πρόβλημα είναι ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να υπολογίσουν ότι το χωριό αποτελείται από ηλικιωμένους ανθρώπους κατά κύριο λόγο, που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Συνεπώς υπάρχει δυσκολία για τους ίδιους που δεν μπορούν να μεταβούν στο Αρκαλοχώρι.

Όπως γράφτηκε παραπάνω ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), θα πραγματοποιήσει δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid covid-19 test) στο Αρκαλοχώρι, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 με ώρα έναρξης 09.30 στην πλατεία Ελευθερίας στο Αρκαλοχώρι. Για τη διενέργεια της εξέτασης οι πολίτες θα πρέπει, απαραίτητα:

• Να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης τους (Α.Μ.Κ.Α.).

• Να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

• Να έχουν στείλει τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ενώ για την ασφαλή υλοποίησης της δράσης παρακαλούνται οι πολίτες να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις αναγκαίες αποστάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση