HomeHL1-WorldΤριπλή πρόκληση Τουρκίας: Παραλήρημα Ερντογάν, Απειλές Τατάρ και άσκηση σε Ανατ. Θράκη

Τριπλή πρόκληση Τουρκίας: Παραλήρημα Ερντογάν, Απειλές Τατάρ και άσκηση σε Ανατ. Θράκη

Όπως φαίνεται, η ρητορική των προκλήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος περιμένει πολλές εξελίξεις από την Δύση, ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ, αφού όσο θα πιέζεται θα ανεβάζει τους τόνους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο παραλήρημα Ερντογάν με τον Τούρκο Πρόεδρο να επιστρέφει στην εμπρηστική ρητορική εναντίον της Δύσης.

Αυτή τη φορά, σε νέα ομιλία του υποστήριξε με έναν πιο γενικό τρόπο υποστήριξε πως πολλοί λειτουργούν εναντίον της Τουρκίας, προσπαθώντας να «βάλουν τρικλοποδιά» όσον αφορά πολλά ζητήματα, από το Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο έως την Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως φαίνεται, η ρητορική των προκλήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος περιμένει πολλές εξελίξεις από την Δύση, ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ, αφού όσο θα πιέζεται θα ανεβάζει τους τόνους.

Play Video
Την ίδια ώρα, προκλητική τουρκική άσκηση λαμβάνει χώρα στην άλλη πλευρά του Έβρου, δηλαδή στην Ανατολική Θράκη με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας να δίνει εικόνες στην δημοσιότητα.

Η άσκηση λαμβάνει χώρα στο σημείο « Σαράντα Εκκλησίες». Εκεί, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα  έκαναν άσκηση κατά την οποία διέσχισαν το ποτάμι που υπάρχει εκεί με συμμετοχή πεζοναυτών και χρήση πλωτών γεφυρών.

Η άσκηση αυτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο εντούτοις το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας επέλεξε να δημοσιοποιήσεις σχετικό οπτικό υλικό της.
Την ίδια ώρα, τρίτη τουρκική πρόκληση έρχεται από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ ο οποίος υιοθετεί επίσης ρητορική απειλών καθώς η Τουρκία φαίνεται να οδηγείται στην λύση της πενταμερούς στον ΟΗΕ, σενάριο το οποίο και δεν επιθυμεί.

Αναλυτικότερα, με μια συνέντευξη 85 λεπτών στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τατάρ επέμεινε στην φόρμουλας δύο κρατών στην Κύπρο.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έκανε λόγο για ύπαρξη δύο ίσων κρατών στην Κύπρο αλλά και παραμονή του τουρκικού στρατού στο νησί, αφού όπως είπε,  αυτό φέρνει την ειρήνη στο νησί.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση