HomeHL-SportsΟλυμπιακός – ΟΦH 3-0

Ολυμπιακός – ΟΦH 3-0

Με γκολ των Εμβιλά (19'), Μασούρα (37'), Ελ Αραμπί (68') ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα 3-0 του ΟΦΗ. Ντεμπούτο Παπασταθόπουλου, χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο 78'

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλο ένα τρίποντο με τρία γκολ και όλο και πιο κοντά στον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο…

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την Κυριακή  με 3-0 το εμπόδιο του ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης», φτάνοντας τους 57 βαθμούς στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας 1 ύστερα από 21 αγωνιστικές και κάνοντας άλλο ένα βήμα για να καταστήσει τελείως περιττά για εκείνον τα πλέι οφ.

Οι πρωταθλητές ήταν εξαιρετικοί στο α’ ημίχρονο, έβαλαν δύο τέρματα, μπορούσαν και περισσότερα, για να ακολουθήσει συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο μέρος, καθώς είναι απανωτοί οι αγώνες για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ελ Αραμπί το έβαλε ως συνήθως το γκολ, ο Φορτούνης έχασε πέναλτι και χάθηκε η ευκαιρία για… ντόρτια, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μέτρησε τα πρώτα αγωνιστικά του λεπτά ως παίκτης των νταμπλούχων Ελλάδας, ερχόμενος από τον πάγκο.

Αγωνία υπάρχει για τον Μπρούμα, που έφυγε πρόωρα από το παιχνίδι με ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Βαλμπουενά, Μασούρας και Εμβιλά οι καλύτεροι των «ερυθρόλευκων», με τους Ηρακλειώτες από την πλευρά τους να παίζουν ανοικτά και χωρίς σκοπιμότητες, ωστόσο για άλλη μία φορά έδειξαν ότι έχουν σημαντικά προβλήματα, και ανασταλτικά αλλά και επιθετικά, μην έχοντας τον τρόπο να απειλήσουν.

Κοροβέσης και Στάικος το πάλεψαν για την ομάδα του Γιώργου Σίμου, που με 19 βαθμούς έχει συγκάτοικο στην 9η θέση τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μπήκε με φόρα και το «καθάρισε» γρήγορα…

Φουριόζοι μπήκαν οι γηπεδούχοι και έψαξαν το γρήγορο γκολ, για να απελευθερωθούν από όποιο άγχος, με τους Κρητικούς να μην μπορούν να κρατήσουν καθόλου μπάλα.

Εντέλει, η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε με το ωραίο πλασέ του Εμβιλά στο 19′ και από εκεί και πέρα η πίεση αυξήθηκε προς τους φιλοξενούμενους για το 2-0.

Και ήταν ο Βαλμπουενά στο 37′ που μοίρασε δεύτερη ασίστ στην αναμέτρηση, με τον Μασούρα να τελειώνει από νωρίς την υπόθεση νίκη, για να ακολουθήσει γκολ του Ελ Αραμπί στο 42′, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο 45λεπτο κατέβασαν… ταχύτητα οι «ερυθρόλευκοι», αναλογιζόμενοι τα πολλά παιχνίδια που έχουν μπροστά τους, χωρίς πάντως να νιώσουν κάποια ανησυχία στα μετόπισθεν.

Ο Ελ Αραμπί χρίστηκε τελικά σκόρερ στο 68′, για να ακολουθήσει το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο 80′, κάτι που θα πρέπει να φέρει έναν προβληματισμό στον Ολυμπιακό, μια και ήταν το πέμπτο χαμένο από τον περσινό Ιούνιο και μετά (τρία έχει χάσει ο Βαλμπουενά και δύο ο Φορτούνης).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκορτσίλας του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τον Κούλα του Συνδέσμου Ξάνθης και τον Αναστασάκη του Συνδέσμου Χανίων. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας και βοηθός από τον ίδιο Σύνδεσμο ο Πετρόπουλος.

Κίτρινες: 24′ Ανδρούτσος, 50′ Ρέαμπτσιουκ, 53′ Μασούρας – 13′ Ουές, 79′ Σελίμοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Μπα (64′ Παπασταθόπουλος), Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (40′ λ. τρ. Φορτούνης), Μασούρας (70′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (64′ Τιάγκο Σίλβα), Ελ Αραμπί (70′ Χασάν).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Bάτερμαν, Ουές, Κοροβέσης (62′ Γιαννούλης), Σελίμοβιτς, Διαμαντής (62′ Μίγγος), Λυμπεράκης, Βαφέας (78′ Ντε Γκούζμαν), Στάικος, Γρίβας, Στάρτζεον (78′ Καστάνιος), Γκαργκαλατζίδης (62′ Σαρντινέρο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση