HomeHL-SportsΤι περιμένουμε να δούμε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου

Τι περιμένουμε να δούμε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Σήμερα  διεξήχθη η κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι αναμετρήσεις που προέκυψαν ήταν : ΠΑΟΚ-Λαμία, ΑΕΚ-Βόλος, Ολυμπιακός-Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός.

Δεν προέκυψε κάποιο μεγάλο ντέρμπι, με εξαίρεση ίσως το Ολυμπιακός-Άρης και σε όλες τις αναμετρήσεις υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Με την πρόκριση να κρίνεται σε διπλές αναμετρήσεις, οι πιθανότητες για έκπληξη μειώνονται αισθητά, αλλά στον θεσμό του Κυπέλλου δεν μπορούμε ποτέ να μαστε σίγουροι για το τι θα συμβεί.

Ας δούμε λοιπόν ξεχωριστά το κάθε ζευγάρι, μελετώντας ποιος είναι το φαβορί σε κάθε περίπτωση και τι πιθανότητες πρόκρισης υπάρχουν για την κάθε ομάδα.

ΠΑΟΚ-Λαμία : Ο ΠΑΟΚ, με τον στόχο του πρωταθλήματος, να απομακρύνεται όλο και περισσότερο , βλέπει το Κύπελλο σαν ένα ρεαλιστικό στόχο για να έχει η χρονιά θετικό πρόσημο.

Όσον αφορά την Λαμία , έχει ως κύριο στόχο την εξασφάλιση της παραμονής και σίγουρα δεν έχει ως πρωταρχικό στόχο το Κύπελλο, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της.

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση, και με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη , θα θελήσει να πάρει σκορ που θα του επιτρέψει να εξασφαλίσει την πρόκριση και να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να σώσει ό,τι μπορεί στο Πρωτάθλημα.

Η Λαμία, θα θελήσει να πετύχει έστω ένα γκολ, στο πρώτο παιχνίδι για να διεκδικήσει τις πιθανότητες της, αλλά ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι και πάρα πολύ πιθανό οπότε πολύ απλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο και μετά θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια για παραμονή.

Πιθανότητες : ΠΑΟΚ 80%- Λαμία 20%

 

ΑΕΚ-Βόλος : Η ΑΕΚ , όπως και ο ΠΑΟΚ , έχουν απομακρυνθεί αρκετά από τον στόχο του πρωταθλήματος και έχει το Κύπελλο σαν ίσως τον μοναδικό ρεαλιστικό στόχο που της έχει απομείνει στην χρονιά.

Αντιμετωπίζει όμως μια ομάδα που έχει μια πολύ αξιόλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα , έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και είναι μαθηματικά τουλάχιστον μέσα στην διεκδίκηση της εξάδας, τον Βόλο.

Η ΑΕΚ, με το πρώτο ματς στην έδρα της , θα θέλει να δείξει και στην πράξη πως είναι το φαβορί και να κάνει το αυτονόητο , δηλαδή να πάρει την πρόκριση και να σώσει μια κατά πως φαίνεται κακή χρονιά.

Ο Βόλος , έχει και την ποιότητα και το μομέντουμ να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για πρόκριση και σίγουρα θα το κάνει γιατί μπορεί να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του Κυπέλλου.

Όμως το φαβορί παραμένει η ΑΕΚ , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αναμετρήσεις δεν θα έχουν ενδιαφέρον , ίσα ίσα που με ένα μη κλειστό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, η ρεβάνς του Βόλου θα είναι ανοιχτή και αμφίρροπη.

Πιθανότητες : ΑΕΚ 65% – Βόλος 35%

 

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός :  Και σε αυτήν την περίπτωση έχουμε δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους και με ξεκάθαρο φαβορί.

Ο ΠΑΣ, με μια καλή για τα δεδομένα του πορεία, έχει απομακρυνθεί αρκετά από τις δύο τελευταίες θέσεις χωρίς να σημαίνει αυτό ότι έχει εξασφαλίσει την παραμονή του. Δεν σημαίνει βέβαια ότι  δεν θα διεκδικήσει την πρόκριση ,και με το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του θα θέλει ένα καλό αποτέλεσμα, όπως πέρυσι που έβαλε πολύ δύσκολα στους Πράσινους στην μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, αν και έχει ένα δύσκολο στόχο στο υπόλοιπο του Πρωταθλήματος, το να διεκδικήσει την είσοδό του στην τετράδα και την έξοδο του στην Ευρώπη, θέλει το Κύπελλο για να επιστρέψει και στους τίτλους μετά από αρκετά χρόνια.

Θέλει ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα όπως ισοπαλία με γκολ ή νίκη, για να μπορεί να διεκδικήσει το αυτονόητο που είναι η πρόκριση και με μια καλή κλήρωση να πάει στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Οι πιθανότητες είναι υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά όλα θα κριθούν στον πρώτο αγώνα που θα κρίνει κατά πολύ την πρόκριση.

Πιθανότητες : ΠΑΣ Γιάννινα : 35 % , Παναθηναϊκός: 65%

 

Ολυμπιακός- Άρης : Το τελευταίο και ίσως πιο αμφίρροπο ζευγάρι είναι αυτό του Ολυμπιακού με τον Άρη. Βέβαια ο Ολυμπιακός για πολλούς λόγους , φαντάζει ακλόνητο φαβορί ,αλλά η φετινή πορεία του Άρη δεν επιτρέπει να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός, με δεδομένη την διαφορά του από την δεύτερη θέση, θα μπορεί να επικεντρωθεί πιο εύκολα στο Κύπελλο και την κατάκτησή του, την οποία θέλει για να δείξει ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ελλάδα.

Ο Άρης από την άλλη, έχει πιο δύσκολο έργο στο πρωτάθλημα, καθώς η διαφορά ανάμεσα στην δεύτερη θέση και την Πέμπτη που αφήνει εκτός Ευρώπης είναι ελάχιστη. Όμως θέλει και το Κύπελλο για να κατακτήσει ένα τίτλο μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ο Ολυμπιακός, είναι το ξεκάθαρο φαβορί, όμως οι αναμετρήσεις θα είναι αμφίρροπες και χωρίς να μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα.

Πιθανότητες : Ολυμπιακός 65%- Άρης 35%

 Ναι μεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που μας κρατήσουν σε αγωνία.

Ευθύμης Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση