HomeHL-9Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αχαΐα -Στη Θεσσαλονίκη Χρυσοχοΐδης, Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αχαΐα -Στη Θεσσαλονίκη Χρυσοχοΐδης, Χαρδαλιάς

Αυξάνεται επικίνδυνα το επιδημιολογικό φορτίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνεται επικίνδυνα το επιδημιολογικό φορτίο σε συγκεκριμένες πόλεις της χώρας, αφού μετά την Αττική, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τα στοιχεία που έρχονται από Αχαΐα και Θεσσαλονίκη.

Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 1.1.51 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 606 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 82 στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, ενώ 83 νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της συμπρωτεύουσας επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις των λυμάτων, αφού σύμφωνα με αυτές το ιικό φορτίο είναι αυξημένο κατά 50%.

Προβληματισμός για την κατάσταση στην Αχαΐα

Μάλιστα, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Νίκος Σύψας υποστήριξε πως στο «κόκκινο» βρίσκονται ήδη η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, ενώ σημείωσε, πως ειδικά σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα νέα μέτρα.

Από την άλλη, θορυβημένος για την κατάσταση στην Αχαΐα εμφανίστηκε ο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας χθες το μεσημέρι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Η Πάτρα θέλει προσοχή, παρουσιάζει αύξηση 94%, με 300 ενεργά κρούσματα και αύξηση νοσηλειών. Δυστυχώς κάποιας περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Υπάρχει δυσπιστία που γεννούν ψευδείς ειδήσεις ή η υπερβολική επιστημονική ανησυχία και κάποιοι δεν εμβολιάζονται», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ερωτηθείς (ΣΚΑΪ 100,3) εάν κρίνει απαραίτητα περισσότερα περιοριστικά μέτρα απάντησε: «Τοπικά ίσως. Σε κάποιες περιοχές. Για παράδειγμα σας λέω την Αχαΐα, την Πάτρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη την παρακολουθούμε πολύ στενά μέρα με τη μέρα, να δούμε τις επόμενες ημέρες πώς θα κινηθούν και αναλόγως θα φανεί αν θα πάρουμε μέτρα – με αναφορά πάντα το συμβούλιο των λοιμωξιολόγων».

Στη Θεσσαλονίκη Χρυσοχοΐδης-Χαρδαλιάς

Παράλληλα, σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον κορωνοϊό, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση