HomeΚΟΣΜΟΣΟΗΕ-Μιανμάρ: Οι κατηγορίες σε βάρος της Σαν Σου Τσι επιδεινώνουν την υπονόμευση του κράτους δικαίου

ΟΗΕ-Μιανμάρ: Οι κατηγορίες σε βάρος της Σαν Σου Τσι επιδεινώνουν την υπονόμευση του κράτους δικαίου

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία της Μιανμάρ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της έκπτωτης ηγέτιδας Ααούνγκ Σαν Σου Τσι για παράνομη εισαγωγή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 15 Φεβρουαρίου για έρευνες, σύμφωνα με αστυνομικό έγγραφο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος της ηγέτιδας Ααούνγκ Σαν Σου Τσι «απλώς επιδεινώνουν την υπονόμευση του κράτους δικαίου στην Μιανμάρ και τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουτζαρίτς.

«Συνεχίζουμε να ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή της και την άμεση απελευθέρωση του προέδρου και όλων των άλλων που τέθηκαν υπό κράτηση από τον στρατό τις τελευταίες ημέρες», είπε σε δημοσιογράφους.
Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία της Μιανμάρ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της έκπτωτης ηγέτιδας Ααούνγκ Σαν Σου Τσι για παράνομη εισαγωγή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 15 Φεβρουαρίου για έρευνες, σύμφωνα με αστυνομικό έγγραφο.

Ο στρατός της Μιανμάρ κατέλαβε την εξουσία προχθές, Δευτέρα, συλλαμβάνοντας τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Σου Τσι και άλλους πολιτικούς. Το πραξικόπημα διέκοψε τη μακρά μετάβαση της Μιανμάρ στη δημοκρατία και προκάλεσε την καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών της Δύσης.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση