HomeΚΡΗΤΗΑλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο

Αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακατατάξεις στις συχνότητες μετάδοσης τηλεοπτικών καναλιών με ψηφιακό σήμα και μεγαλύτερο… άνοιγμα του ψηφιακού μπουκέτου της ΝΕΡΙΤ, με προσθήκη και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, σημειώθηκαν χθες με το κλείσιμο της υπηρεσίας “Nova επίγεια” και στα Χανιά.

Μέσα από τη “NOVA επίγεια” οι τηλεθεατές μπορούσαν να δουν δύο συνδρομητικά κανάλια της NOVA αλλά και με ελεύθερη λήψη τη ΝΕΡΙΤ και το γαλλικό TV-5. Το ψηφιακό μπουκέτο της NOVA από τη Μαλάξα, όπως και από τα κέντρα εκπομπής σε όλη τη χώρα διακόπηκε χθες τα ξημερώματα. Από τη Μαλάξα τα κανάλια αυτά αναμεταδίδονταν από τον δίαυλο 39.

Την ίδια ώρα εμπλουτίστηκαν τα ψηφιακά μπουκέτα της ΝΕΡΙΤ από από τη Μαλάξα, που μέχρι χθες αναμετέδιδαν μόνον το κανάλι ΝΕΡΙΤ 2 ή NEΡΙΤ Sports. Τώρα από τον δίαυλο 24 οι τηλεθεατές μπορούν να δουν το πρώτο κανάλι της ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤ Sports, τη ΝΕΡΙΤ HD αλλά και να ακούσουν τους τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΝΕΡΙΤ, δηλαδή το Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα και τον Cosmos.

Φυσικά, απαιτείται ο επανασυντονισμός των τηλεοράσεων ή των ψηφιακών δεκτών. Ο δίαυλος 21 αναμεταδίδει μόνο την ΝΕΡΙΤ Sports.

Mία ακόμα αλλαγή σε ψηφιακές συχνότητες αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014, οπότε προβλέπεται το οριστικό switch off και για την Κρήτη.

Ο νέος χάρτης των ψηφιακών – αναλογικών συχνοτήτων από τα Κέντρα Εκπομπής σε Μαλάξα και Σκλόκα, έτσι όπως έχειδιαμορφωθεί τώρα, έχει ως εξής:

ΜΑΛΑΞΑ: ΨΗΦΙΑΚΑ

Δίαυλος 21: NΕΡΙΤ SPORTS

Δίαυλος 24: ΝΕΡΙΤ, NΕΡΙΤ SPORTS, ΝΕΡΙΤ HD + Τρία ραδιοφωνικά προγράμματα της ΝΕΡΙΤ.

Δίαυλος 38 (Περιφερειακά): Κύδων Tv, Κρήτη tv, Creta, My, 4U.

Δίαυλος 49 (Digea): Alpha, ANT1, Μακεδονία TV + Alter (χωρίς πρόγραμμα).

Δίαυλος 56 (Digea): Mega, ΣΚΑΪ, Star, Ε tv.

Δίαυλος 57 (Περιφερειακά + Art): Νέα Τηλεόραση, ART, Κρήτη 1, Tele Κρήτη.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ

– Δίαυλος 41: Βουλή.

Από τη Σκλόκα εκπέμπουν αναλογικά στον δίαυλο 27 η ΝΕΡΙΤ και στον δίαυλο 47 η ΝΕΡΙΤ SPORTS.

Επίσης, αναμεταδίδονται στα fm το Πρώτο Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ στη συχνότητα 92,9 και το Τρίτο στη συχνότητα 94,9. Ανενεργοί παραμένουν οι πομποί στις συχνότητες 90,1 και 106 (πρώην ΕΡΑ Σπορ και Τρίτο).

Συνεχίζει η ΕΡΑ Χανίων

Συνεχίζονται οι εκπομπές των εργαζομένων της ΕΡΑ Χανίων. Το πρόγραμμα του σταθμού μεταδίδεται από τη συχνότητα 100,6 στα FM και τους 1.512 στα μεσαία κύματα (προσωρινά τις προηγούμενες ημέρες είχε βλάβη ο πομπός μεσαίων, γι’ αυτό και δεν υπήρχε σήμα) και από το Διαδίκτυο μέσα από τον ιστότοπο:

http://erahania.blogspot.gr/, αλλά και από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.ertopen.com/apps/radio/?name=ERA+Chanion&type=mms&url=147.27.18.14/eralive

haniotika-nea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση