HomeHL-9«Μιλάμε ανοικτά για το καρκίνο & τιμούμε τον Θάνο Μικρούτσικο»

«Μιλάμε ανοικτά για το καρκίνο & τιμούμε τον Θάνο Μικρούτσικο»

Διαδικτυακή Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 6:30μ.μ., στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και σε συνέχεια των διαδικτυακών συναντήσεων «Μιλάμε για τον εθελοντισμό», η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στον αγαπημένο μας δημιουργό Θάνο Μικρούτσικο. Για να τιμήσουμε έναν από τους πλέον σημαντικούς δημιουργούς της μεταπολεμικής Ελλάδας, αλλά και τον άνθρωπο που μίλησε με σαφήνεια και θάρρος για τον καρκίνο του – με την ίδια σαφήνεια και τόλμη που έχει η τέχνη του από τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Στη μεγάλη μουσική διαδρομή του, το έργο του δεν έπαψε ποτέ να επικοινωνεί με την κοινωνία, ενώ ταυτίστηκε με τρεις διαφορετικέςγενιές.Πνεύμα ανήσυχο, ευφυής, πρωτοποριακός, γενναιόδωρος, ο Θάνος Μικρούτσικος καθόρισε την ελληνική μουσική των τελευταίων 50 χρόνων. Αγωνιστής έως το τέλος, έζησε με πάθος, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο και ανεξίτηλο το ίχνος του στον ελληνικό πολιτισμό.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Διασύνδεσης με Φορείς και Οργανώσεις της Περιφέρειας Κρήτης, Γεωργία Μηλάκη,στο πλαίσιο υλοποίησης της εκδήλωσης, αναφέρει ότι «η Περιφέρεια Κρήτηςστην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, δείχνει για άλλη μια φορά έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα δημόσιας υγείας. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και συνδράμει το έργο των εθελοντικών οργανώσεων και των φορέων και οργανώνει εκστρατείες πρόληψης για τον καρκίνο».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς επισημαίνει ότι «Η εκδήλωση που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία, αλλά και μια ιδιαίτερη ευκαιρία, τιμώντας το έργο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη μας Θάνου Μικρούτσικου, να μιλήσουμε ανοικτά για τον καρκίνο και να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και τη διάχυσητης υπάρχουσας επιστημονικής γνώσης. Στη μάχη κατά του καρκίνου βασικά μας όπλα αποτελούν η αποτελεσματική πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.Η Περιφέρεια Κρήτης, προάγει την επιστημονική έρευνα και γνώση και ενισχύει τις δομές διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου στο νησί. Με αφορμή το φετινό εορτασμότης Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, με το σύνθημα «Μαζί, όλες οι ενέργειές μας έχουν σημασία», η Περιφέρεια Κρήτηςστέλνει ένα ηχηρό μήνυμα όσον αφοράστην αναγκαιότητα συνεργασίας και συλλογικής δράσηςγια την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς καρκίνο».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Facebook Event: https://fb.me/e/3vAxKubFu
YouTube: https://youtu.be/xp49sXQ_2zs

afisa_a3

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Συντονιστές:

 

Γεωργία Μηλάκη 

Ιατρός Παθολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος CretaInterclinic

Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Διασύνδεσης με Φορείς και Οργανώσεις

Περιφέρειας Κρήτης

 

Λάμπρος Ν.Βαμβακάς

Ιατρός Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ

ΑντιπεριφερειάρχηςΔημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης

Συμμετέχουν:

  1. Συγκρότημα «Αρμός», Μάνος Σμαριανάκης, Λευτέρης Μουρτζάκης, Απόστολος Ξυριτάκης

 

  1. Μαρία Παπαγιάννη, Συγγραφέας

 

  1. Χρήστος Χριστοδούλου, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής της Β’ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan

 

  1. Κώστας Θωμαϊδης, Συνθέτης-Ερμηνευτής

 

  1. Έλενα Πατάκη, Εκδότρια

 

  1. Οδυσσέας Ιωάννου, Συγγραφέας-Στιχουργός

 

  1. Σοφία Αγγελάκη, Παθολόγος-Ογκολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής σχολής Πανεπιστήμιου Κρήτης, Γεν. Γραμματέας Εταιρείας ΟγκολόγωνΠαθολόγων Ελλάδος

 

  1. Νίκος Ανδρουλάκης, Παθολόγος-Ογκολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν.Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση