HomeHL-SportsΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του ΟΦΗ στο Ηράκλειο 2-0. Σάκχοφ και Τάνκοβιτς οι σκόρερ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξανά στον ίσιο δρόμο… Με τους τρεις βαθμούς κατάφερε να αποδράσει η ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής  από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» καθώς επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1, και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα – σοκ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν διαβασμένοι και έτοιμοι κόντρα σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κατέκτησαν τη νίκη που, σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη από τον Αστέρα Τρίπολης, τους έφερε στη δεύτερη θέση με 40 βαθμούς.

Οι Κρητικοί, από την άλλη, δεν απείλησαν σημαντικά σε γενικές γραμμές και επηρρεασμένοι και από τις απουσίες που είχαν, συμπλήρωσαν πέντε σερί ματς μακριά από τα τρίποντα όντας στην ένατη θέση και στο -14 από την εξάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με πολλές μάχες στον άξονα και εκατέρωθεν λάθη.

Οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 12′ με σουτ του Στάικου που εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης, με την Ένωση να απαντά τρία λεπτά αργότερα όταν ο Ανσαριφάρντ νικήθηκε στο πλασέ που επιχείρησε από τον Βάτερμαν.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου απείλησε εκ νέου στο 40′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέιρα που πέρασε άουτ ωστόσο στο 43′ βρεθηκε πίσω στο σκορ με τον Σάκχοφ να σκοράρει με κεφαλιά.

Και στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή με την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Στάικου που εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο «Δικέφαλος» πήρε τα ηνία και, αφού στο 62′ απείλησε με τον Αλμπάνη, στο 71′ διπλασίασε τα τέρματά του με τον νεοεισελθόντα (είχε περάσει ως αλλαγή στο 67′) Τάνκοβιτς.

Μάλιστα, ο Σουηδός άσος είχε ακόμα μία καλή προσπάθεια στο 76′ σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο τελευταίο τέταρτο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τους φιλοξενούμενους να διαχειρίζονται σωστά το υπέρ τους σκορ και το σφύριγμα της λήξης να τους βρίσκει νικητές.

Ο Σιμάνσκι έκοβε και έραβε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ήταν ο κορυφαίος των νικητών, πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Σάκχοφ ενώ θετική παρουσία – όσο αγωνίστηκαν – είχαν και οι Γκαρσία, Αλμπάνης. Από πλευράς ΟΦΗ πιο πολύ από όλους ξεχώρισαν οι Μεγιάδο και Στάρτζεον.

Διαιτητής ήταν ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Καρσιώτη (Κορινθίας) και Στεφανή (Καρδίτσας). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και AVAR ο Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος ήταν ο Περράκης (Αθηνών).

Κίτρινες: 20′ Σάκχοφ, 39′ Λάτσι, 45′ Γκαρσία

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Βούρος (59′ λ.τρ. Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82′ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος (69′ Ντε Γκούζμαν), Νέιρα, Ουές, Στάρτζεον, Σαρδινέρο (82′ Καστάνιος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (74′ Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56′ Νεντελτσιάρου), Λόπες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία (74′ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (67′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (67′ Ολιβέιρα).

Διαφήμιση
Διαφήμιση