HomeΚΡΗΤΗΔυνατότητα και για νέους δημοτικούς λαχανόκηπους

Δυνατότητα και για νέους δημοτικούς λαχανόκηπους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόθεση του δήμου Ρεθύμνου είναι να δημιουργήσει και νέους δημοτικούς λαχανόκηπους, εφόσον υπάρξει ανταπόκριση καταρχήν στο πρόγραμμα που ξεκινάει άμεσα, για το οποίο ήδη ξεκίνησαν να γίνονται αιτήσεις.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, μπορεί ο δήμος να συνεχίσει την προσπάθεια και εκτός του προγράμματος στο οποίο έχει ενταχθεί, εφόσον υπάρχουν άνθρωποι «που θέλουν να μπουν σε αυτή τη λογική».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο δήμος είναι πρόθυμος να συνδράμει τέτοιες πρωτοβουλίες και να τις υποστηρίξει γιατί στη σύγχρονη εποχή το να υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται τα βασικά της διατροφής είναι ντροπή για όλους μας».

Σε ό,τι αφορά τώρα το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ρεθύμνης» που υλοποιεί ο δήμος σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ξένιος Ζευς» και σε σύμπραξη με διάφορους φορείς του Ρεθύμνου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στο οποίο εντάσσεται ο «Δημοτικός λαχανόκηπος» στην περιοχή του Άδελε, ο κ. Μαρινάκης τόνισε:

«Έχουμε προετοιμάσει ένα χώρο 5 στρεμμάτων τον οποίο έχουμε τεμαχίσει σε 100 επιμέρους μικρούς λαχανόκηπους, όπου με την παρουσία ειδικών επιστημόνων και εργατών όσοι θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους λαχανόκηπο και να απολαμβάνουν τα προϊόντα που θα είναι δικά τους, υγιεινά, βιολογικά. Απευθύνεται σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε σκέψεις και προτάσεις από όλη την κοινωνία. Δεν θεωρούμε ότι λύνουμε με αυτόν τον τρόπο τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και o κόσμος, όμως είναι ένα μικρό βήμα για να καλυτερεύσουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας».

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους από την Πέμπτη 10/7/2014 έως και την Παρασκευή 8/8/2014 στην Κοινωνική Λειτουργό του Δημοτικού Λαχανόκηπου Δήμου Ρεθύμνης, Λεωφόρος Κουντουριώτη 98 (πρώην ΚΕΠ), 1ος όροφος. Ώρες κατάθεσης αιτήσεων 9:00 π.μ. έως 13:00.

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη προσέλευση πέραν του αριθμού των αγροτεμαχίων, οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή, με βάση εισοδηματικά κριτήρια φτώχειας, ανεργίας, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας, συνθηκών διαμονής. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ: 2831021307 (Δημοτικός Λαχανόκηπος) ή 2831341260-261 (Γραφείο Διαμεσολάβησης Δ. Ρεθύμνης).
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση