HomeΚΡΗΤΗΑνησυχητικά στοιχεία για τις επιχειρήσεις στο Λασίθι

Ανησυχητικά στοιχεία για τις επιχειρήσεις στο Λασίθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχητικά στοιχεία από το ισοζύγιο εγγραφών – διαγραφών του μητρώου των επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Από την παρατήρηση των στοιχείων παρατηρείται στα στοιχεία του 2013 μια εξισορρόπηση στο ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών παρότι αυτό παρουσιάζεται αρνητικό για μια ακόμα χρονιά. (- 25 επιχειρήσεις).

Οι επιχειρήσεις που κατατάσσονται στο εμπορικό και στο τουριστικό τμήμα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης με θετικά ισοζύγια για το έτος 2013 και για τα δυο τμήματα.

Δυστυχώς η κατάσταση στο μεταποιητικό τμήμα συνεχίζει την κατηφόρα με δραματικά αποτελέσματα για τον τομέα. Μετά από τόσα χρόνια ύφεσης συνεχίζεται η αποψίλωση των βιοτεχνιών και βιομηχανιών του νομού μας χωρίς να φαίνονται σημάδια αισιοδοξίας.

Στο τμήμα υπηρεσιών που είναι το μεγαλύτερο και δυναμικότερο στο Λασίθι τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι καλύτερα. Η αιμορραγία συνεχίζεται με μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να χάνεται κάθε χρόνο. Τα στοιχεία για το τμήμα αυτό δείχνουν μια τάση που δεν φαίνεται να ανακόπτεται.

Τα πιο ανησυχητικά στοιχεία απ» όλα προκύπτουν από τη σύγκριση του Α» εξαμήνου 2013 με το Α» εξάμηνο του 2014. Το 2014 απ» ότι προκύπτει από τα δεδομένα, αναμένεται σαφώς χειρότερο από το 2013 και η μείωση του αριθμού των επιχειρήσεων για το έτος αυτό αναμένεται μεγαλύτερη.

Τα ποιοτικά στοιχεία του Α εξαμήνου 2014 δείχνουν ότι η μεταποίηση στο Λασίθι συνεχίζει να συρρικνώνεται με μεγάλη ταχύτητα. Το ίδιο δείχνουν αλλά σε μικρότερο βαθμό το εμπορικό τμήμα και το τμήμα των υπηρεσιών. Το μόνο τμήμα που διατηρεί μια θετική δυναμική είναι το τουριστικό αλλά από μόνο του αυτό δεν αρκεί για να αλλάξει την εικόνα που δείχνει σαφώς χειρότερη του 2013.

Διαφήμιση
Διαφήμιση