HomeΕΛΛΑΔΑΣτον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δίωξη για τις πορείες

Στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δίωξη για τις πορείες

Γιαννάκος: Δεν θα εφαρμόσουμε το συγκεκριμένο νόμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος είναι ο πρώτος πολίτης για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.

Οπως αποκαλύπτουν σήμερα Τα Νέα, η δικογραφία για τον Μιχάλη Γιαννάκο αφορά σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι ειδικός διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. είχε είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου, αλλά αυτοί επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Η αστυνομία παρενέβη, οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν και τραυματίστηκε αστυνομικός.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

Γιαννάκος: Δεν θα εφαρμόσουμε το συγκεκριμένο νόμο

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Γιαννάκος αφού είπε ότι έμαθε για τη δίωξή του από τον Τύπο είπε ότι έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θα εφαρμόσει με την ΠΟΕΔΗΝ τον συγκεκριμένο νόμο

Περιγράφοντας το περιστατικό της 30ης Σεπτεμβρίου ο κ. Γιαννάκος είπε ήταν περίπου 100 με 150 άτομα τα οποία έκλεισαν την οδό Αριστοτέλους. «Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη».

Ο Μιχάλης Γιαννάκος διερωτήθηκε «ποιο είναι το ζήτημα; Να μη γίνονται οι διαδηλώσεις ή λόγω των υγειονομικών μέτρων», προσθέτοντας ότι εκείνοι τήρησαν απολύτως όλα τα μέτρα με μάσκες και αποστάσεις και λίγους συμμετέχοντες.

Κλείνοντας ο κ. Γιαννακός δήλωσε πως «εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πορείες χωρίς να τις διαπραγματευόμαστε με την Αστυνομία».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση