HomeHL-9Τεστ στον Άγιο Νικόλαο μετά τα κρούσματα στον βρεφονηπιακό σταθμό

Τεστ στον Άγιο Νικόλαο μετά τα κρούσματα στον βρεφονηπιακό σταθμό

Τεστ και σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη είναι η ανησυχία στον Άγιο Νικόλαο μετά την 6 συνολικά κρουσμάτων σε μωρά 2.5 περίπου ετών, αλλά και σε εργαζόμενους του βρεφονηπιακού σταθμού στην Αμμούδα.

Σήμερα μάλιστα έχουν προγραμματιστεί τεστ στα παιδιά και το προσωπικό ενώ προγραμματίζονται και τεστ μέσα από το αυτοκίνητο.

Tα παιδιά με κορωνοϊό είναι συνολικά 3 (συμπεριλαμβανομένων των δύο στην Παιδιατρική Κλινική του Αγίου Νικολάου την περασμένη Τρίτη) Πρόκειται για δύο κοριτσάκια κι ένα αγοράκι περίπου 2,5 ετών και τα δύο.

Χθες θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε ένα βρέφος, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, βρισκόταν στο τμήμα της μίας από τις δύο δασκάλες που εντοπίστηκαν αρχικά θετικές την Τρίτη.

Το παιδί είχε συμπτώματα πυρετού. Πήγε στο νοσοκομείο όπου και του έγινε τεστ το οποίο ήταν θετικό.

Το βρέφος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό όπως και οι γονείς του..

O σταθμός έχει ανατείλει- έτσι κι αλλιώς- την λειτουργία του έως και την Παρασκευή ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σήμερα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στο χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού ενώ δεν αποκλείεται η αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού να παραταθεί.

Η ανησυχία πάντως είναι έκδηλη από τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και την ενδεχόμενη, περαιτέρω διασπορά του ιού, στην περιοχή του Λασιθίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη εντοπίστηκαν συνολικά τρείς εκπαιδευτικοί και ένας μαθητής να είναι θετικοί στον κορωνοϊο με αποτέλεσμα να κλείσουν τμήματα και σχολεία.

Όπως έχει ήδη αναφερει το cretapost, η αρχή έγινε στο Βρεφονηπιακό σταθμό στην Αμμούδα όπου βρέθηκαν θετικές δύο δασκάλες ενώ ακολούθησε η εξέλιξη με το βρέφος και το επιπλέον κρούσμα σε μία ακόμα εκπαιδευτικό το απόγευμα της Τετάρτης.

Παράλληλα, μία εκπαιδευτικός του 1ου νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου εντοπίστηκε θετική με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα για 14 ημέρες ενώ ένας μαθητής έκτης τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου προσβλήθηκε από τον ιό με το συγκεκριμένο τμήμα επίσης να κλείνει.

Τεστ σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την ίδια στιγμή γίνονται γρήγορα τεστ σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενόψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων ξεκίνησαν από χθες στον Δήμο Αγίου Νικολάου με την αναταποκριση των εκπαιδευτικ΄βν να είναι ικανοποιητική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση