HomeHL-9Τσουχτερό κρύο και ισχυροί άνεμοι

Τσουχτερό κρύο και ισχυροί άνεμοι

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Στην Κρήτη ο καιρός βελτιώνεται σήμερα Πέμπτη, ενώ την Κυριακή αναμένεται άνοδο της θερμοκρασίας που μπορεί να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Κρήτη – Λέκκας: Κρύο και άνεμοι 4-5 μποφόρ

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι θα εξασθενίσουν στα 4-5 μποφόρ ενώ, το κρύο θα είναι αισθητό.

«Την Πέμπτη βελτιώνεται κάπως ο καιρός. Θα έχει λίγη συννεφιά και τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα ασθενή. Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν στα 4-5 μποφόρ. Θα είναι όμως αισθητό το κρύο ωστόσο θα υπάρξει κάποια ηλιοφάνεια. Από Παρασκευή έχουμε νοτιάδες και περιμένουμε πως μπορεί να δούμε κάποια φαινόμενα ήπια στις νότιες περιοχές. Οι άνεμοι από δυτικοί θα γυρίσουν νοτιοδυτικοί και νότιοι. Θ’ ανέβει και η θερμοκρασία. Το Σάββατο θα ενισχυθούν οι νοτιάδες ενώ την Κυριακή θα είναι εξασθενημένοι ωστόσο η θερμοκρασία θ’ ανέβει και μπορεί να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Λέκκας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση