HomeΕΛΛΑΔΑ200.000 έφτασαν οι εμβολιασμοί

200.000 έφτασαν οι εμβολιασμοί

Εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού 2,05%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το φράγμα των 200.000 εμβολιασμών που η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο για το τέλος Ιανουαρίου έσπασε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμβολιασμοί αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις 214.000. Το ποσοστό αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού 2,05%, καθώς οι εμβολιασμοί επιταχύνονται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει η εξασφάλιση και της δεύτερης δόσης για όλους όσοι εμβολιάζονται.

Την ίδια ώρα όχι και τόσο καλά είναι τα νέα που έρχονται από τις δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: η Γερμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει κριτική γιατί δεν προχώρησε σε μία εθνική στρατηγική εμβολιασμού και πήγε σε μία ευρωπαϊκή στρατηγική, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να ξεκινήσει το πρόγραμμα και η Γερμανία να μην έχει και αρκετά εμβόλια, καθώς χρειάζεται να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή ποσόστωση ενώ η Γαλλία βρίσκεται σε ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο τρίτου lockdown.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμμένει στη θέση της λέγοντας ότι θεωρεί την Ευρώπη «ενιαίο χώρο» προσθέτοντας ότι έπρεπε να ακολουθηθεί ευρωπαϊκή στρατηγική για να μην έχουν πρόβλημα οι οικονομικά ασθενέστερες χώρες. Ας σημειωθεί ότι στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 2% του πληθυσμού ενώ η BionTech αγόρασε μονάδα παραγωγής για να αυξήσει την παραγωγή της – με τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο πάντα της ευρωπαϊκής στρατηγικής.

Τα σενάρια για τις διεθνείς πτήσεις

Στη Γερμανία τα νούμερα των νέων κρουσμάτων έπεσαν αλλά ο φόβος για ένα τρίτο κύμα με τις μεταλλαγμένες μορφές κορονοϊού οδηγεί την κυβέρνηση σε σχέδια για δραστικό περιορισμό των διεθνών πτήσεων. «Ο κίνδυνος από πολυάριθμες μεταλλαγμένες μορφές του κορωνοϊού, μας υποχρεώνει να εξετάσουμε δραστικά μέτρα», δήλωσε ο Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα, κυρίως με χώρες υψηλού κινδύνου, αλλά επίσης τον περιορισμό «σχεδόν στο μηδέν» των αεροπορικών πτήσεων προς τη Γερμανία.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση