HomeHL-9Κορωνοϊός: Αιχμές Κικίλια για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

Κορωνοϊός: Αιχμές Κικίλια για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

Η χρηματοδότηση προήλθε από τους πολίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων» μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στέλνοντας μηνύματα στις εταιρείες παραγωγής. Δείτε ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση του υπουργού Υγείας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα, 27.01.2021, ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει ζωντανά για τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και σήμερα 858 νέα κρούσματα, με τα 409 από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρεται στο ζήτημα την ώρα που το παρασκήνιο ανάμεσα στην ΕΕ και τις εταιρείες που έχουν δημιουργήσει εμβόλιο είναι άγριο. Ειδικά με την περίπτωση της Astra Zeneca οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ξεκινώντας πως σήμερα το μεσημέρι ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την στρατηγική της κυβέρνησης γύρω από το σχέδιο εμβολιασμού.

Στην συνέχεια μίλησε για «ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων» από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα εμβόλια, αφήνοντας αιχμές.

«Η παραγωγή και διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις όσον αφορά την παράδοση. Οφείλουμε να εξετάσουμε κάτι πολύ σημαντικό που σε μεγάλο βαθμό θα συνδιαμορφώσει το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Η ΕΕ οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος, απέναντι σε επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς. Οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τα εμβόλια προήλθε από τα χρήματα των πολιτών. Τα κράτη – μέλη και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν πως χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία», τόνισε συγκεκριμένα.
«Εντυπωσιακή η προσπάθεια στη χώρα μας»

Στην συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για «εντυπωσιακή προσπάθεια» στην Ελλάδα σε ό, τι αφορά το σχέδιο του εμβολιασμού, μιλώντας για μια τεράστια αλυσίδα logistics, που αφορά μια σειρά κρατικών υπηρεσιών και υπουργείων.

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση