HomeHL-9Λέκκας: Πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Λέκκας: Πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Η πρόγνωση του καιρού από τον γωνστό μετεωρολόγο της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυροί άνεμοι αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα σε όλη την Κρήτη ενώ προβλέπεται να πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, μετά τις χθεσινοβράδινες βροχοπτώσεις αναμένεται ένας άστατος καιρός.

«Σήμερα, αναμένεται ένας άστατος καιρός με κατά τόπους βροχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές ζώνες άνω των 1200 μέτρων. Χαμηλότερα μπορεί να υπάρξει λίγο χιονόνερο. Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι οι ισχυροί δυτικοί, βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, τοπικά όμως μπορεί να φτάσουν μέχρι και 8 μποφόρ σαν μέσες εντάσεις. Σαν μέγιστες ριπές δεν αποκλείται και λίγο υψηλότερες σε κάποιες περιοχές στα βόρεια τμήματα του νησιού», επεσήμανε σχετικά, μιλώντας στο cretapost, ο κ. Λέκκας ενώ παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας: «Υποχωρεί η θερμοκρασία καθώς οι μέγιστες θα είναι 14 με 15 βαθμούς Κελσίου, οι ελάχιστες θα είναι 6-7 βαθμούς Κελσίου για τις ορεινές περιοχές και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου για τις παράκτιες και πεδινές περιοχές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται ενώ την Κυριακή αναμένεται άνοδο της θερμοκρασίας που μπορεί να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίυ.

«Την Πέμπτη βελτιώνεται κάπως ο καιρός. Θα έχει λίγη συννεφιά και τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα ασθενή. Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν στα 4-5 μποφόρ. Θα είναι όμως αισθητό το κρύο ωστόσο θα υπάρξει κάποια ηλιοφάνεια. Από Παρασκευή έχουμε νοτιάδες και περιμένουμε πως μπορεί να δούμε κάποια φαινόμενα ήπια στις νότιες περιοχές. Οι άνεμοι από δυτικοί θα γυρίσουν νοτιοδυτικοί και νότιοι. Θ’ ανέβει και η θερμοκρασία. Το Σάββατο θα ενισχυθούν οι νοτιάδες ενώ την Κυριακή θα είναι εξασθενημένοι ωστόσο η θερμοκρασία θ’ ανέβει και μπορεί να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Λέκκας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση