HomeHL-9Νέο δριμύ κύμα κακοκαιρίας στη χώρα

Νέο δριμύ κύμα κακοκαιρίας στη χώρα

Πότε "έρχονται" τα φαινόμενα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα χειμωνιάτικη τροπή παίρνει ο καιρός από σήμερα καθώς προβλέπονται έντονα φαινόμενα κατά τόπους, με βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χιόνια στα ορεινά.

Η μεταβολή του καιρού ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά.

Λόγω της πιθανής σφοδρότητας των φαινομένων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε στη δημοσιότητα ειδικές οδηγίες προς τους πολίτες που θα βρεθούν στη ρότα της κακοκαιρίας.

Νέα ενημέρωση για την κακοκαιρία εξέδωσε και το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με το meteo.gr, η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 26/1 έως και το απόγευμα της Τετάρτης 27/1.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Από το βράδυ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ως 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια που από το απόγευμα στα βόρεια θα είναι σημαντική.

Πότε «έρχονται» στην Κρήτη τα φαινόμενα

το κύμα κακοκαιρίας που θα κάνει την εμφάνιση του στην Κρήτη τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα διαρκέσει περίπου δύο 24ωρα.

Βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί άνεμοι και η υποχώρηση της θερμοκρασίας».

 

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη 

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές αναμένονται για σήμερα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θ ακυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 20 βαθμούς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση