HomeΚΟΣΜΟΣΚίνα: Εννέα μεταλλωρύχοι ανασύρθηκαν νεκροί από το χρυσωρυχείο στην επαρχία Σαντντόνγκ

Κίνα: Εννέα μεταλλωρύχοι ανασύρθηκαν νεκροί από το χρυσωρυχείο στην επαρχία Σαντντόνγκ

Eντοπίστηκαν νεκροί έπειτα από 15 ημέρες από την έκρηξη που μπλόκαρε την έξοδο των εργατών στην επιφάνεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τα χαμόγελα αισιοδοξίας για την επιτυχή διάσωση 11 μεταλλωρύχων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι επί 14 μέρες σε χρυσωρυχείο της Κίνας, τα νέα είναι θλιβερά για τους υπόλοιπους εργάτες που παρέμεναν κάτω από την επιφάνεια της γης.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιαντάϊ, Τσεν Φέι, δήλωσε στην κινεζική τηλεόραση πως εννέα μεταλλωρύχοι εντοπίστηκαν νεκροί έπειτα από 15 ημέρες από την έκρηξη που μπλόκαρε την έξοδο των εργατών στην επιφάνεια, στις 10 Ιανουαρίου.

Παρότι η αναζήτηση υπολογιζόταν να πάρει εβδομάδες, ένα μεγάλο κομμάτι που μπλόκαρε τη δίοδο σε πηγάδι αποκολλήθηκε και άνοιξε τον δρόμο για την επιτάχυνση των διαδικασιών διάσωσης.

«Από το απόγευμα του Σαββάτου, οι διασώστες δεν σταμάτησαν να αναζητούν τους εννέα μεταλλωρύχους που παρέμεναν παγιδευμένοι, που όλοι τους εντοπίστηκαν νεκροί, δυστυχώς» δήλωσε ο Φέι. Ένας ακόμη νεκρός είχε ανακοινωθεί από το πρωί της Κυριακής, με τις σορούς όλων να ανασύρονται σήμερα.

Την Κυριακή τον γύρο του διαδικτύου έκαναν εικόνες από τη διάσωση μεταλλωρύχων. Ένας εξ αυτών ανασύρθηκε από το ορυχείο με τα μάτια σκεπασμένα προκειμένου να προστατεύσει τα μάτια του από το έντονο φως, έπειτα από 14 ημέρες στο απόλυτο σκοτάδι.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση