HomeHL-9Έγκλημα Μεσκλά: «Είναι δολοφόνος – Δεν πρόλαβα να την πείσω να τον εγκαταλείψει»

Έγκλημα Μεσκλά: «Είναι δολοφόνος – Δεν πρόλαβα να την πείσω να τον εγκαταλείψει»

Τι λέει ο πρώην σύζυγός της 54χρονης που δολοφονήθηκε από το Νορβηγό σύντροφο της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι δολοφόνος. Τη σκότωσε με 14 μαχαιριές. Δεν πρόλαβα να την πείσω να τον εγκαταλείψει. Μεσάνυχτα με είχε καλέσει τρομοκρατημένη: «Θέλω βοήθεια, με απειλεί«. Της είπα «φύγε μακριά του να γλιτώσεις«. Να σαπίσει στη φυλακή ο δολοφόνος…».

Με αυτά τα λόγια ξεσπά εναντίον του 47χρονου Νορβηγού, που δολοφόνησε άγρια την 54χρονη Βασιλική, ο πρώην
σύζυγός της Μιχάλης Παπαδάκης, ο οποίος έζησε μαζί της 20 χρόνια, ενώ τα δύο παιδιά τους έχουν υποστεί ισχυρό σοκ από την τραγική απώλεια της μητέρας τους.

«Μου είχε πει πως φοβόταν ότι θα τη σκοτώσει. Αυτός, όταν έπινε, γινόταν επιθετικός και βίαιος. Την είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου για λίγο, γιατί φοβόταν. Μετά γύρισε πάλι σε αυτόν. Τη χτυπούσε. Εμείς 20 χρόνια ήμασταν μαζί, ποτέ δεν άπλωσα χέρι πάνω της. Κάναμε δύο παιδιά και ήταν μια σπάνια μάνα. Τα
μεγάλωσε με καλή ανατροφή. Ο δολοφόνος στέρησε τη μάνα από τα παιδιά μας», αναφέρεται στην εφημερίδα realnews.

Μυστηριώδες παρελθόν

Ο δράστης, έχει ένα μυστηριώδες παρελθόν. Υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις της Νορβηγίας, ενώ από τον Οκτώβριο του 2018 τον αναζητούσε η αστυνομία της Εσθονίας. Τους τελευταίους μήνες βρισκόταν στην Αθήνα, διέμενε στην οδό Μάρνη, ενώ στη συνέχεια κατέφυγε στα Χανιά, όπου συζούσε με την 54χρονη Βασιλική μέχρι την περασμένη Κυριακή, όταν τη δολοφόνησε άγρια μέσα στο σπίτι της.

Πληροφορίες ακόμα αναφέρουν ότι ο Ronny είχε νοσηλευτεί μετά από δικαστική απόφαση λόγω προβλημάτων αλκοολισμού, ενώ στο διαδίκτυο υπάρχουν φωτογραφίες του, στις οποίες απεικονίζεται να συμμετέχει σε τουρνουά χαρτοπαιξίας στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες, στην Αθήνα, ο 47χρονος είχε κατηγορηθεί από τέσσερις ομοεθνείς του ότι τους απέσπασε κάποιο χρηματικό ποσό και διέφυγε στη… Βουλγαρία

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Αν δεν είχα πιει, δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Δεν θυμάμαι τίποτα, εκτός από τα αίματα στο δωμάτιο…», ήταν τα πρώτα λόγια του Ronny K. στον ανακριτή, ενώ ζήτησε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο που θα ορίσει το νορβηγικό προξενείο και όχι από συνήγορο που θα οριστεί από το δικαστήριο.

Τελικά, ο 47χρονος απολογήθηκε την Παρασκευή στον εισαγγελέα, με συνήγορο που διορίστηκε αυτεπάγγελτα, και επανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ότι δε θυμάται τίποτα, καθώς είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ όπως και η 54χρονη σύντροφος του, κάτι που υποστήριξε και στην απολογία του, ενώ παραδέχτηκε ότι τη σκότωσε αυτός.  Ανέφερε επίσης πως είχαν προστριβές σαν ζευγάρι και πως δεν ήθελε να τη σκοτώσει.

Οργή

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Νορβηγός προφυλακίστηκε, ενώ, κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, του επιτέθηκε φραστικά, όπως έχει αποκαλύψει ήδη το cretapost, ο αδελφός του θύματος: «Γιατί τη σκότωσες, δολοφόνε; Τι σου έκανε; Πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά, αν δεν υπάρξει σωστή απόφαση, τότε θα τον σκοτώσω εγώ μέσα στη φυλακή».

Ειδικός ψυχολόγος για τα παιδιά της 54χρονης

Ο Ronny K., αμέσως μετά το έγκλημα που διέπραξε, πήρε τηλέφωνο την κόρη του θύματος. «Σκότωσα τη μάνα σου…», της ανακοίνωσε με ψυχραιμία. Τα δύο παιδιά έχουν υποστεί σοκ από την εξέλιξη της υπόθεσης και παρακολουθούνται από ειδικό ψυχολόγο.

«Μας συγκλόνισε όλους το φονικό»

Στη γειτονιά όπου διέμενε το ζευγάρι κατοικούν πολλοί ξένοι, κυρίως Βρετανοί. «Εμεναν λίγο καιρό στο χωριό και δεν τους γνωρίζαμε καλά. Η γυναίκα είχε τρία παιδιά από προηγούμενους γάμους της. Σχεδίαζαν να ανοίξουν επιχείρηση, ήθελαν να φτιάξουν ένα μεζεδοπωλείο στο χωριό. Μας συγκλόνισε όλους το φονικό», ανέφερε στην «R» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στα Μασκλά Χανίων Στρατής Μπριτζολάκης.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα – Η 54χρονη μαχαιρώθηκε 14 φορές

Με 14 μαχαιριές σκότωσε την άτυχη 54χρονης από τα Μεσκλά, ο Νορβηγός σύντροφος της.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος έκανε από την αρχή λόγο για ανθρωποκτονία, επιβεβαιώνει την αγριότητα του εγκλήματος μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη: «Το θύμα έφερε δεκατέσσερις κακώσεις από νύσσον τέμνων όργανο (μαχαίρι) τραχηλικά, αυχενικά, προσώπου καθώς και μια κάκωση αριστερά μασχαλιαία.

Από τις δεκατέσσερις κακώσεις, οι οκτώ ήταν τραύματα – τομής και οι έξι εκδορές, ενώ από τα οκτώ τραύματα – τομής, μόνο μία ήταν θανατηφόρα, στη δεξιά, πλάγια τραχηλική χώρα η οποία επέφερε ρήξη της δεξιάς καρωτίδας με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια αίματος και τον θάνατο».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, η 54χρονη πάλεψε μέχρι και την τελευταία στιγμή για να σώσει τη ζωή της από το αμόκ του 47χρονου, αλλά μια μαχαιριά στην τραχηλική χώρα απέβη μοιραία.

Πως η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του Νορβηγού

Η αστυνομία κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον εντοπίσει αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχε στη διάθεση της σε συνδυασμό με μαρτυρίες πολιτών.

Αρχικά οι κάτοικοι των Μεσκλών στα Χανιά, είχαν δώσει σημαντικές πληροφορίες στην αστυνομία για το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ένα Pegeuot, ιδιοκτησίας της 54χρονης, γεγονός που βοήθησε την τοπική αστυνομία να φτάσει γρήγορα στα ίχνη του καθώς το αυτοκίνητο εθεάθη να κυκλοφορεί στην Αμμουδάρα.

Οι κάμερες του ΒΟΑΚ κατέγραψαν το αυτοκίνητο

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν ότι είχαν ενεργοποιηθεί και οι κάμερες του ΒΟΑΚ που κατέγραψαν το αμάξι της συντρόφου του Νορβηγού να κινείται από τα Χανιά στο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν την περασμένη Τρίτη, κοντά σε ένα μικρό εκκλησάκι των Λινοπεραμάτων του Δήμου Μαλεβιζίου, κοντά σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της περιοχής.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, οι αστυνομικοί έλαβαν ένα τηλεφώνημα από πολίτη που τους ενημέρωνε για την παρουσία του αυτοκίνητου και ενός υπόπτου σε περιοχή της Αμμουδάρας και αμέσως άνδρες της Άμεσης Δράσης έσπευσαν στο σημείο για εξακρίβωση.

Οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν και αφού τον έβγαλαν με ασφάλεια από το αυτοκίνητο στη συνέχεια τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου. Αργά το βράδυ μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Είχε βάλει λάστιχο από την εξάτμιση στην καμπίνα του αυτοκινήτου

Ο 48χρονος ήταν ξαπλωμένος στο κάθισμα, μέσα στο κόκκινο αυτοκίνητο. Είχε βάλει λάστιχο που ξεκινούσε από την εξάτμιση και κατέληγε μέσα στην καμπίνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς όταν εντοπίστηκε τα παράθυρα του αυτοκινήτου ήταν κλειστά .

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι όταν τον εντόπισε η αστυνομία, ήταν αμίλητος και δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Του μιλούσαν ελληνικά και έδειχνε να μη καταλαβαίνει και μόνο όταν του μίλησαν αγγλικά άρχισε να συνεργάζεται μαζί τους

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε στρατιωτική εκπαίδευση και ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

 

Καταζητείται και στην Εσθονία

Στο «στόχαστρο» της αστυνομίας της Εσθονίας βρισκόταν από τον Οκτώβριο του 2018 ο 48χρονος Νορβηγός που θεωρείται ο Νο1 ύποπτος για τη δολοφονία της 54χρονης στα Μεσκλά Χανίων.

Ο 48χρονος Νορβηγός, ο οποίος συζούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη δολοφονηθείσα, φέρεται να είχε κατηγορηθεί πριν από μερικούς μήνες για υφαρπαγή χρημάτων από τέσσερις ομοεθνείς του στην Αθήνα οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι στη συνέχεια διέφυγε στη Βουλγαρία.

Από την Ασφάλεια Χανίων έχει υποβληθεί αίτημα ώστε να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους από τις 26/10/2018 οι αστυνομικές Αρχές της Εσθονίας αναζητούσαν τον 47χρονο Ronny K. Η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι δεν πρόκειται για κάποια αξιόποινη πράξη την οποία είχε διαπράξει ο συλληφθείς και ότι το πιθανότερο είναι η αναζήτηση να αφορούσε τη μαρτυρία του σε κάποια σοβαρή υπόθεση. Ωστόσο, οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί, καθώς ο Νορβηγός, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε υποστηρίξει σε συνομιλητές του στην Κρήτη ότι τον ψάχνουν γιατί είχε διαπράξει κάποιο σοβαρό έγκλημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση