HomeHL-9Nέο ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα

Nέο ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα

Πού αναμένονται φαινόμενα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα χειμωνιάτικη τροπή θα πάρει ο καιρός εντός εικοσιτετραώρου, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν δριμύ κύμα κακοκαιρίας.

Η ΕΜΥ νωρίτερα εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού στο οποίο αναφέρει ότι η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά. Λόγω της πιθανής σφοδρότητας των φαινομένων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε στη δημοσιότητα ειδικές οδηγίες προς τους πολίτες που θα βρεθούν στη ρότα της κακοκαιρίας.

Νέα ενημέρωση για την κακοκαιρία εξέδωσε και το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με το meteo.gr, η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 26/1 έως και το απόγευμα της Τετάρτης 27/1.

Με χιόνια και βροχές -Πώς θα κινηθεί το ψυχρό μέτωπο

Το meteo.gr επισημαίνει ότι «βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου αναμένονται αρχικά στα βορειοδυτικά της χώρας». Στη συνέχεια, όμως, «τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο των ηπειρωτικών, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ από το βράδυ της Τρίτης 26/1 θα εντοπίζονται στη Θράκη, στο Αιγαίο και στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας».

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι της Τρίτης 26/1 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 27/1. Ιδιαίτερα στη Θράκη αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Τρίτης 26/1. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας από το μεσημέρι της Τρίτης 26/1.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται σε τέσσερα τρίωρα από το μεσημέρι της Τρίτης 26/1 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 27/1. Με πράσινες αποχρώσεις παρουσιάζεται το ύψος της βροχόπτωσης και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση της χιονόπτωσης:

kairos-kakokairia-ektakto-deltio-meteo-25-01-2021
Και θυελλώδεις άνεμοι στο «μενού» του καιρού

Το meteo.gr αναφέρει επιπλέον ότι αρχικά οι νοτιοδυτικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν αρχικά τα 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 5 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Όμως, από το μεσημέρι της Τρίτης 26/1 θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ή οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή την Τρίτη 26/1 και κυρίως την Τετάρτη 27/1.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση