HomeHL-CultureΑρχισε το Πατρινό Καρναβάλι: Διαδικτυακά οι εκδηλώσεις

Αρχισε το Πατρινό Καρναβάλι: Διαδικτυακά οι εκδηλώσεις

Πώς συνδεόμαστε για την τελετή έναρξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ρυθμούς καρναβαλιού από σήμερα η Πάτρα, με μέτρα όμως, χωρίς κόσμο λόγω πανδημίας και μετάδοση των εκδηλώσεων μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου.

Mε μια σεμνή τελετή και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αποστάσεων λόγω covid19 αλλά με πολύ ιδιαίτερες και πρωτότυπες καρναβαλικές πινελιές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών σηματοδοτώντας την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου.

ÅÍÁÑÎÇ ÔÏÕ ÊÁÑÍÁÂÁËÉÏÕ ÔÇÓ ÐÁÔÑÁÓ (EUROKINISSI/ÁÍÄÑÅÁÓ ÁËÅÎÏÐÏÕËÏÓ)

Σε καρναβαλικούς εορταστικούς ρυθμούς συντονίστηκε η πόλη από το πρωί του Σαββάτου με τα μεγάφωνα να εκπέμπουν καρναβαλικούς ρυθμούς και τραγούδια και την πομπή του μουσικού άρματος και του τελάλη (φέτος στον διπλό ρόλο, δυο τελάληδες, η Μαρία Αγουρίδη και ο Γιώργος Λογαράς), που μετέφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα το Μουσικό Άρμα με τους δυο τελάληδες, τρεις ξυλοπόδαρους της ομάδας X-Saltibagos και την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή ακολούθησαν τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Πατρών, στην είσοδο του οποίου η Δημοτική Μουσική παιάνιζε αποκριάτικους ρυθμούς και καρναβαλικά τραγούδια.

armata-treis-maskarades

Το Πατρινό Καρναβάλι 2021 ουσιαστικά άρχισε, ενώ λίγες ώρες μας χωρίζουν και από την τυπική, επίσημη έναρξή του που θα κηρύξει ο Δήμαρχος Πατρέων στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, μιας πολυεπίπεδης εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο, την οποία θα παρακολουθήσουμε τηλεοπτικά και διαδικτυακά.

ÅÍÁÑÎÇ ÔÏÕ ÊÁÑÍÁÂÁËÉÏÕ ÔÇÓ ÐÁÔÑÁÓ (EUROKINISSI/ÁÍÄÑÅÁÓ ÁËÅÎÏÐÏÕËÏÓ)

Η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι, τηλεοπτικά και διαδικτυακά και από τις σελίδες και το κανάλι του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τους εξής συνδέσμους: YouTube Live Δήμου Πατρέων , Facebook Patras Municipality, Facebook Patras Culture (Πολ. Οργανισμός) και από την επίσημη σελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση