HomeHL-9Βατόπουλος: «Νωρίς ακόμη να μιλάμε για άνοιγμα εστίασης»

Βατόπουλος: «Νωρίς ακόμη να μιλάμε για άνοιγμα εστίασης»

Προβληματισμός και για τα γυμναστήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το σκεπτικό της επιτροπής των λοιμωξιολόγων γύρω από το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τα επόμενα βήματα της άρσης των περιοριστικών μέτρων μίλησε στο iefimerida.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

 

«Είμαστε σε μία φάση, παρόλο που τα κρούσματα δεν έχουν τιθασευτεί και είμαστε σε μία ασταθή κατάσταση, που υπάρχει αναγκαιότητα να κινηθεί η οικονομία και η κοινωνία. Τα παιδιά είναι εκτός εκπαιδευτικού συστήματος πάρα πολύ καιρό, συνεπώς κρίθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με τα μέτρα τα οποία συζητάμε», τόνισε αρχικά ο κ. Βατόπουλος.

Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, μετακινήσεις με SMS, μάσκες σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, αναστολή λειτουργίας της εστίασης… Ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο άνοιγμα, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο.

«Ακόμα είναι νωρίς, ωστόσο το επόμενο μεγάλο θέμα είναι η εστίαση», επισήμανε, για να συμπληρώσει ότι το πλήρες άνοιγμα της αγοράς «εξαρτάται πάρα πολύ και από την πορεία των εμβολιασμών. «Αν η μετάλλαξη του κορωνοϊού επικρατήσει, ο κίνδυνος είναι να αυξήσει το ποσοστό των ανθρώπων που θα πρέπει να αποκτήσουν ανοσία για να έχουμε συλλογική ανοσία», πρόσθεσε στο iefimerida.gr.

Τέλος, στο ερώτημα ποιος θα είναι ο τελευταίος τομέας που θα ανοίξει, ο κ. Βατόπουλος απάντησε: «Υπάρχει μια αμερικανική μελέτη η οποία δείχνει για την Αμερική ότι τη μεγαλύτερη διασπορά την έχουν τα εστιατόρια και μετά τα γυμναστήρια. Όσον αφορά την Ελλάδα, τελευταίο θα είναι η εστίαση, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, η νυχτερινή ζωή γενικότερα», κατέληξε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι και «τα γυμναστήρια είναι προβληματικά, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για να πούμε με σιγουριά τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν όλα αυτά».

Σημειώνεται πάντως πως σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση