HomeΥΓΕΙΑΒρετανία: Το lockdown βοηθάει στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Βρετανία: Το lockdown βοηθάει στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Αναφορικά με τα σχολεία ο ίδιος είπε ότι είναι ασφαλή και ότι θα ενημερωθούν δύο εβδομάδες νωρίτερα προτού ανοίξουν και πάλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To lockdown στην Αγγλία βοηθάει ως έναν βαθμό στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον, μια ημέρα μετά την καταγραφή από τη χώρα ημερήσιου αριθμού ρεκόρ θανάτων από την covid-19.

 

Ερωτηθείς σχετικά με μια έρευνα επιπολασμού του πανεπιστημίου Imperial του Λονδίνου, που έδειξε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώθηκε κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown, ο υπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει εξετάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

«Από τα στοιχεία που βλέπουμε προκύπτει ότι πράγματι έχει επίπτωση σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση ενός βαθμού πίεσης στο ΕΣΥ», δήλωσε ο Γουίλιαμσον στο Sky News.

Αναφορικά με τα σχολεία ο ίδιος είπε ότι είναι ασφαλή και ότι θα ενημερωθούν δύο εβδομάδες νωρίτερα προτού ανοίξουν και πάλι.

Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχουν στοιχεία πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν είναι περισσότερο ευάλωτοι από άλλες κατηγορίες πολιτών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση