HomeΚΡΗΤΗΗράκλειο 3.7.5: Παράνομοι και καταχρηστικοί οι όροι στις προσλήψεις στο δήμο

Ηράκλειο 3.7.5: Παράνομοι και καταχρηστικοί οι όροι στις προσλήψεις στο δήμο

Επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση παρά τις δηλώσεις της αντιδημάρχου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άμεση ήταν η τοποθέτηση της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5», με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, στα όσα είπε νωρίτερα η αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηερσιών ως προς τους όρους των προκηρύξεων προσλήψεων στο δήμο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει πως οι «όροι των προκηρύξεων είναι παράνομαοι και καταχραστικοί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στα όσα η δημοτική αρχή και η  αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να  δικαιολογήσουν  τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει   η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση