HomeΕΛΛΑΔΑΑναβλήθηκε η ενημέρωση για την πανδημία από τον Κικίλια – Θα γίνει την Πέμπτη

Αναβλήθηκε η ενημέρωση για την πανδημία από τον Κικίλια – Θα γίνει την Πέμπτη

Τα επόμενα, προσεκτικά βήματα για το άνοιγμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την Πέμπτη μεταφέρθηκε η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Η ενημέρωση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, ωστόσο μεταφέρθηκε για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 18:00.

Τα επόμενα, προσεκτικά βήματα για το άνοιγμα

Την ίδια ώρα, η σχεδόν ταυτόχρονη επανεκκίνηση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του λιανεμπορίου προχθές, μετά από μια παρατεταμένη -καίτοι εορταστική- περίοδο αυτοαπόμονωσης προβληματίζουν τους ειδικούς, οι οποίοι δε φέρονται διατεθειμένοι για περισσότερα «γενναία βήματα» άμεσα, τουλάχιστον αν δεν αποκρυσταλλωθεί το τοπίο από την κινητικότητα στα σχολεία και την αγορά.

Οι εικόνες, άλλωστε, συρροής καταναλωτών σε κεντρικές εμπορικές οδούς, δημιουργούν δημιουργικό άγχος σε όλους τους εμπλεκόμενους, καταστρώνοντας σενάρια για παν ενδεχόμενο, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Σχολιάζοντας τις σχετικές εικόνες, ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης παραδέχτηκε πως «υπήρχαν σε κάποια καταστήματα ουρές αλλά και οι επαγγελματίες και οι συμπολίτες μας τήρησαν απόλυτα τα μέτρα. Νομίζω ότι σιγά σιγά θα χτίσουμε την κίνηση, αλλά για να έχουμε διάρκεια πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τους κανόνες». Ο ίδιος, μάλιστα, περιέγραψε πως «θα πρέπει να μετρηθεί η επίπτωση και του ανοίγματος των δημοτικών και του μερικού ανοίγματος της αγοράς, και κατόπιν οι επιδημιολόγοι θα λάβουν τις αποφάσεις».

Διαφήμιση
Διαφήμιση