HomeHL-TOPΚαταζητείται και στην Εσθονία ο 48χρονος ύποπτος για τη δολοφονία στα Χανιά

Καταζητείται και στην Εσθονία ο 48χρονος ύποπτος για τη δολοφονία στα Χανιά

Μυστήριο με τις κινήσεις του τα τελευταία χρόνια σε Κρήτη και Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο «στόχαστρο» της αστυνομίας της Εσθονίας βρισκόταν – σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει «Το Βήμα» – από τον Οκτώβριο του 2018 ο 48χρονος Νορβηγός που θεωρείται ο Νο1 ύποπτος για τη δολοφονία της 54χρονης στα Μεσκλά Χανίων.

meskla-norbhgosΟ 48χρονος Νορβηγός, ο οποίος συζούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη δολοφονηθείσα, φέρεται να είχε κατηγορηθεί πριν από μερικούς μήνες για υφαρπαγή χρημάτων από τέσσερις ομοεθνείς του στην Αθήνα οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι στη συνέχεια διέφυγε στη Βουλγαρία. Ο ύποπτος αλλοδαπός φέρεται να διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα και στην οδό Μαρνη στην Αθήνα. Παραμένει άγνωστο αν οι αναζητήσεις από τις αρχές της Εσθονίας σχετίζονται με τη συγκεκριμένα καταγγελία ή με άλλη εγκληματική ενέργεια. Κι αυτό γιατί στελέχη της ΕΛΑΣ έχουν ορισμένες μαρτυρίες ότι ο αναζητούμενος Νορβηγός, είχε υποστηρίξει σε συνομιλητές του στην Κρήτη ότι «στην πατρίδα του είχε διαπράξει σοβαρό έγκλημα.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα – Η 54χρονη μαχαιρώθηκε 14 φορές

Με 14 μαχαιριές σκότωσε την άτυχη 54χρονης από τα Μεσκλά, ο Νορβηγός σύντροφος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το πόρισμα του Ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος έκανε από την αρχή λόγο για ανθρωποκτονία, επιβεβαιώνει την αγριότητα του εγκλήματος μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη: «Το θύμα έφερε δεκατέσσερις κακώσεις από νύσσον τέμνων όργανο (μαχαίρι) τραχηλικά, αυχενικά, προσώπου καθώς και μια κάκωση αριστερά μασχαλιαία.

Από τις δεκατέσσερις κακώσεις, οι οκτώ ήταν τραύματα – τομής και οι έξι εκδορές, ενώ από τα οκτώ τραύματα – τομής, μόνο μία ήταν θανατηφόρα, στη δεξιά, πλάγια τραχηλική χώρα η οποία επέφερε ρήξη της δεξιάς καρωτίδας με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια αίματος και τον θάνατο».

dsadas

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητάει τον 47χρονο Νορβηγό ο οποίος θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 54χρονης με την οποία συζούσε. Εκτιμάται μάλιστα ότι δεν έχει φύγει εκτός Κρήτης και ότι η σύλληψη του είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του.

Πρώτη είδηση στα Νορβηγικά Μέσα Ενημέρωσης η δολοφονία στα Μεσκλά

Πρώτη είδηση στα Νορβηγικά Μέσα Ενημέρωσης αποτελεί η εμπλοκή 47χρονου Νορβηγού στην άγρια δολοφονία της 54χρονης στα Μεσκλά Χανίων.

Τόσο η καθημερινή εφημερίδα Dagbladet, όσο και το νορβηγικό κανάλι Τv2 αναφέρθηκαν στην υπόθεση, χωρίς όμως να μπουν σε λεπτομέρειες. Επισημαίνουν κυρίως ότι ο Νορβηγός πολίτης κατηγορείται για τη δολοφονία της 54χρονης.

Όπως αναφέρουν νορβηγικά ΜΜΕ, οι αρχές της χώρας είναι ήδη ενημερωμένες για την υπόθεση, με τον άνδρα, εξάλλου, να καταζητείται στη γειτονική Εσθονία.

chania

 «Ήθελαν να ανοίξουν μεζεδοπωλείο στα Μεσκλά»

«Ανακάλυψαν μία γυναίκα νεκρή, δολοφονημένη. Δεν γνωρίζουμε ποιος τη σκότωσε. Το πιο πιθανό είναι ο σύντροφός της από ό,τι φαίνεται, ένας Νορβηγός ο οποίος αναζητείται. Η γυναίκα ήταν γύρω στα 54-55, αυτός ήταν γύρω στα 47»,  ανέφερε, στο MEGA, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στα Μεσκλά Χανίων, Στρατής Μπριτζολάκης.

«Έμεναν λίγο καιρό στο χωριό, τους γνωρίζαμε λίγο. Αλλά φαίνονταν πολύ καλοί. Η 55χρονη είχε τρία παιδιά από προηγούμενους γάμους. Σκέφτονταν να ανοίξουν επιχείρηση στο χωριό, ήθελαν να ανοίξουν ένα μεζεδοπωλείο. Στη γειτονιά αυτή μένουν κυρίως Άγγλοι. Οι περισσότεροι είναι μόνιμοι κάτοικοι. Το ζευγάρι αυτό νοίκιαζε εκεί. Εκ των υστέρων άκουσα ότι έπιναν και οι δύο, το ζευγάρι. Τα παιδιά, όπως διάβασα, είναι με τους πρώην συζύγους της γυναίκας, τα δύο στην Κρήτη, και το ένα στην Αθήνα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση