HomeHL-SportsTι είδαμε στην Super League , στο πρώτο μισό του Γενάρη

Tι είδαμε στην Super League , στο πρώτο μισό του Γενάρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
fasoylakis
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Έχουμε διανύσει μόλις 18 μέρες στο νέο έτος, αλλά ήδη έχουμε πλούσια αγωνιστική δράση στην Super League.

Οι ομάδες έχουν δώσει από 3-5 αγώνες και ήδη έχουν βγει χρήσιμα συμπεράσματα για την εικόνα τους, σε αυτό το  πρώτο κομμάτι του δεύτερου γύρου.

Ας δούμε λοιπόν τις ομάδες, που έχουν ξεχωρίσει σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια του 2021 και έχουν κερδίσει έδαφος και σε αντιδιαστολή, αυτές που έχασαν βαθμούς και εντυπώσεις.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, έχουν κερδίσει 13,12 και 10 βαθμούς αντίστοιχα και αποτελούν τις ομάδες με την μεγαλύτερη  βαθμολογική συγκομιδή, οι δύο πρώτοι βέβαια με 5 αγώνες έναντι 4 του ΠΑΟ .

Ο Ολυμπιακός έχει 4 νίκες και μια πολύ σημαντική ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ .

Σε αυτό το παιχνίδι και στο αμέσως επόμενο με τον ΠΑΣ όπου κέρδισε, κυριολεκτικά στην τελευταία φάση, έδειξε ότι μπορεί να πάρει βαθμούς ακόμα και στην κακή του μέρα.

Ακόμα έχει εκμεταλλευτεί βαθμολογικές απώλειες των αντιπάλων του και έχει ένα άνετο προβάδισμα 9 βαθμών.

Η ΑΕΚ, με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, σε όλα αυτά τα παιχνίδια του νέου έτους έχει δείξει ένα συμπαγές πρόσωπο και έχει πάρει σημαντικές νίκες, με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική.

Έτσι, έχει αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση και θέλει να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Ολυμπιακό σε αυτό το κομμάτι του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός, έχει 3 νίκες και μια ισοπαλία εντός έδρας με τον Αστέρα στην Λεωφόρο με ένα παιχνίδι με πολλές σημαντικές απουσίες λόγω κορονοϊού και σε ένα εντελώς ακατάλληλο γήπεδο.

Γενικά η ομάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης και με την σπουδαία νίκη της Κυριακής στο Χαριλάου επί του Άρη, κρατιέται για τα καλά στην πεντάδα και έχει ρεαλιστικές βλέψεις για την τετράδα που οδηγεί στην Ευρώπη.

Οι ομάδες που ναι μεν δεν πήραν τους λιγότερους βαθμούς , αλλά έχασαν σημαντικό έδαφος και ακόμα πιο σημαντικούς αγώνες ήταν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ, έφερε ισοπαλία με την ΑΕΛ, έχασε από τον Ατρόμητο, ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που ήταν κατά κοινή ομολογία καλύτερος.

Έτσι έχει μείνει 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή, και πιο κοντά στην τέταρτη θέση παρά την πρώτη και έχει σημαντικό έδαφος να καλύψει αν θέλει να μείνει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Άρης, από την άλλη, έχει μόλις μια νίκη σε 5 αγώνες με 3 ήττες , από τις οποίες, οι 2 στο γήπεδο του από ΑΕΚ και ΠΑΟ , δηλαδή τους άμεσους ανταγωνιστές του για τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Η ήττα από την Λαμία που δεν έχει άλλη νίκη στο πρωτάθλημα ήταν επίσης ένα καίριο πλήγμα, και όλα αυτά έφεραν τους Κίτρινους από ισόβαθμους στην κορυφή , στο -12 και μόλις στο +5 από τον 5ο Παναθηναϊκό.

Δεδομένου του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί θα πρέπει να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του αν θέλει να συνεχίσει να έχει τους υψηλούς στόχους του πρώτου μισού.

Αστέρας Τρίπολης , Ατρόμητος και Απόλλων Αθηνών έχουν δείξει ένα αξιοπρεπές πρόσωπο που τους επιτρέπει να διατηρηθούν στους στόχους τους, δηλαδή διεκδίκηση της εξάδας για τους 2 πρώτους και άνετη παραμονή για την Ελαφρά Ταξιαρχία.

Τέλος , ΑΕΛ και Λαμία δεν έχουν καταφέρει ακόμα να σηκώσουν κεφάλι από τις τελευταίες θέσεις, αν και τουλάχιστον η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε την πρώτη της νίκη και μια σπουδαία ισοπαλία με 10 παίκτες στον Βόλο.

Οι πρώτοι αγώνες του 2021, μας επέτρεψαν να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τις ομάδες που διεκδικούν, πρωτάθλημα, έξοδο στην Ευρώπη και παραμονή, αλλά μένει πολύς δρόμος ακόμα και δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος.

 Ευθύμης  Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση