HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των θανάτων στο Γιβραλτάρ σε δύο εβδομάδες

Κορωνοϊός: Τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των θανάτων στο Γιβραλτάρ σε δύο εβδομάδες

3.670 κρούσματα την Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό τετραπλασιάστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες στο Γιβραλτάρ, μετά τον θάνατο 13 ανθρώπων αυτό το Σαββατοκύριακο στον βρετανικό θύλακα, που ανησυχεί για την έξαρση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, τον μεγαλύτερο από την αρχή της πανδημίας, εννέα άνθρωποι πέθαναν σε 24 ώρες, αριθμός που αυξάνει σε 43 το σύνολο των νεκρών. Τέσσερις ακόμη άνθρωποι πέθαναν το Σάββατο. Ενώ είχε σχετικά γλιτώσει νωρίτερα από την πανδημία, το Γιβραλτάρ κατέγραψε τον πρώτο θάνατο στα μέσα Νοεμβρίου και στις 6 Ιανουαρίου ο απολογισμός ανήλθε σε 10 νεκρούς.

Η πλειονότητα αυτών που πέθαναν το Σαββατοκύριακο ήταν άνω των 80 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, η οποία επέβαλε πριν από δύο εβδομάδες δεύτερη καραντίνα σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την επιδημία.

Οι 34.000 κάτοικοι του Γιβραλτάρ δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για να κάνουν τις απαραίτητες αγορές, να πάνε στην εργασία τους, για σωματική άσκηση ή για ιατρικούς λόγους. Η καραντίνα αυτή παρατάθηκε την Παρασκευή και αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.

3.670 κρούσματα την Κυριακή

Ο αριθμός των κρουσμάτων υπερτριπλασιάστηκε και ανήλθε σε 3.670 συνολικά την Κυριακή, έναντι 1.000 και πλέον στις αρχές Δεκεμβρίου. «Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με απαράδεκτο ρυθμό», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Πικάρντο.

Οι αρχές του θύλακα φοβούνται μήπως αυτή η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων συνδέεται με το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που ανιχνεύθηκε πρώτα στη Βρετανία τον Νοέμβριο, παρότι το Γιβραλτάρ έχει επιβεβαιώσει επίσημα έως σήμερα μόνο ένα κρούσμα αυτού του τύπου.

Παρά την εγγύτητά του με την Ισπανία, η οποία πλήττεται σκληρά από την πανδημία, το Γιβραλτάρ δεν έκλεισε τα σύνορά του, τα οποία διασχίζουν καθημερινά 15.000 συνοριακοί εργαζόμενοι.

Ο βρετανικός θύλακας ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού στις 9 Ιανουαρίου χρησιμοποιώντας το εμβόλιο της Pfizer, του οποίου χορήγησε την Κυριακή 5.847 δόσεις, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% του πληθυσμού.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση