HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Θετικά τα στοιχεία από την 1η ημέρα του εμβολιασμού των 85+

Κορωνοϊός: Θετικά τα στοιχεία από την 1η ημέρα του εμβολιασμού των 85+

Προσήλθαν 3.585 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού του γενικού πληθυσμού, με προτεραιότητα σε πρώτη φάση τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 85 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία, την 1 ημέρα των εμβολιασμών (16/12) προσήλθε το 95% των πολιτών 85+ που είχαν κλείσει ραντεβού. Αναλυτικότερα, από τα 3.777 επιβεβαιωμένα ραντεβού προσήλθαν για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου 3.585 άτομα, ενώ για διάφορους ιατρικούς λόγους ο εμβολιασμός δεν ολοκληρώθηκε συνολικά σε 46 πολίτες. Στατιστικά το ποσοστό των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού κατά την πρώτη ημέρα έφτασε το 93,7%.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται ότι οι τρόποι προγραμματισμού των ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19 είναι οι εξής:

Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού. Σ’ αυτήν την περίπτωση αρκεί μόνο η επιβεβαίωση της ημερομηνίας.

Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.

Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση