HomeHL-TOP«Λέανδρος»: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια στα ορεινά

«Λέανδρος»: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άστατος θα είναι ο καιρός το επόμενο 48ωρο, καθώς η κακοκαιρία «Λέανδρος» αρχίζει να περνά στην τρίτη της φάση, από τα δυτικά της χώρας και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του meteo.gr, αυτή η τρίτη φάση θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της, τις πυκνές -κατά τόπους- χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.

Ακόμα, την εμφάνισή τους θα κάνουν ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Μάλιστα, ιδιαίτερα στη Δυτική Κρήτη υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.
Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε όλη τη χώρα, ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και στη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Πού θα χιονίσει

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα χιόνια αναμένονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας (και των Β. Σποράδων), της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου αλλά και στα ημιορεινά της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Κρήτη οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι πυκνές κατά διαστήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν μικρότερη ένταση.
snow_gr-1200x895

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο νησί θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση