HomeΚΟΣΜΟΣΜπάιντεν: Πατριωτική πράξη η χρήση μάσκας – Θα σώσει πάνω από 50.000 ζωές

Μπάιντεν: Πατριωτική πράξη η χρήση μάσκας – Θα σώσει πάνω από 50.000 ζωές

Στόχος είναι να χορηγηθούν 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγα 24ωρα πριν από την ορκωμοσία, η οποία θα πιστοποιήσει την αλλαγή πολιτικού κεφαλαίου στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν επιλέγει να εστιάσει στην καταπολέμηση της πανδημίας, όπως μαρτυρούν οι τελευταίες δηλώσεις.

Έχει δεσμευτεί για σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς, εν μέσω παραπόνων, για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού που τους τελεί και επέκταση των εμβολιαστικών κέντρων.

Παράλληλα, σε ένα από τα τελευταία tweet του, διεμήνυσε το εξής, αφήνοντας αιχμή για τα λάθη της ποροηγούμενης κυβέρνησης και την επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ να μην φορά μάσκα: «Ξέρω ότι οι μάσκες έχουν γίνει κομματικό ζήτημα, αλλά είναι μια πατριωτική πράξη. Οι ειδικοί λένε ότι η χρήση μάσκας από τώρα έως τον Απρίλιο θα σώσει περισσότερες από 50.000 ζωές».

Στο σχέδιο του Μπάιντεν περιλαμβάνεται και η κινητοποίηση 100.000 γιατρών και νοσηλευτών που θα αναλάβουν τους εμβολιασμούς.

Νωρίτερα, το επιτελείου του ανέφερε ότι σκοπεύει να ζητήσει από το Κογκρέσο να χαλαρώσει ορισμένες ρυθμίσεις που αφορούν τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος σε συνταξιούχους επαγγελματίες υγείας.

«Παραμένουμε σε έναν πολύ σκοτεινό χειμώνα», είπε ο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάσταση «θα χειροτερεύσει προτού να καλυτερεύσει
».

Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, σύμφωνα με το επιτελείο του, θα δοθεί στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και στους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής».

Στόχος είναι να χορηγηθούν 100 εκατομμύρια δόσεις κατά τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του.

Μετά την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου, θα προσφύγει στον Νόμο Περί Αμυντικής Παραγωγής για να αυξήσει την παραγωγή φιαλιδίων, συρίγγων και άλλων υλικών, αλλά και για να στηρίξει τη μεταφορά και φύλαξη των εμβολίων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση