HomeHL-9«Κανονικά η λειτουργία της Παθολογικής του Ρεθύμνου», λέει η διοίκηση

«Κανονικά η λειτουργία της Παθολογικής του Ρεθύμνου», λέει η διοίκηση

Ψευδής η καταγγελία για μη εισαγωγή νέων ασθενών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κανονικά λειτουργεί και σήμερα η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος με αφορμή την καταγγελία της διευθύντριας της κλινικής σε ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως η καταγγελία για μη εισαγωγή νέων ασθενών στην Παθολογική είναι ψευδής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τη διοίκησης του νοσοκομείου:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφορικά με το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιούνται εισαγωγές ασθενών στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, σας ενημερώνουμε ότι η Κλινική λειτουργεί κανονικά εξυπηρετώντας όλα τα παθολογικά περιστατικά. Tα όργανα που νομιμοποιούνται για τη λειτουργία της Κλινικής και του Νοσοκομείου ουδέποτε αποφάσισαν για το αντίθετο, καθιστώντας την είδηση περί αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής ψευδή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διερευνά τους λόγους και τις συνέπειες συμπεριφορών που προάγουν παράνομες αποφάσεις και ανακοινώσεις αυτών από μη αρμόδιους, προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία και στους ασθενείς και σκοπεύει να προβεί στην εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία».

Η καταγγελία της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής όπως δημοσιεύθηκε στο goodnet.gr «Έχουμε εξοντωθεί ψυχικά και σωματικά”

Όπως εξήγησε σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνοντας την εξάντληση που πλέον μετά απο σειρά ετών βιώνει το ιατρικό προσωπικό ανέφερε:

“Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2021 εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ακόμα μια φορά ειδικός γιατρος σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Στην Παθολογική κλινική οι 4 παθολόγοι που υπηρετούν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια δεν αρκούν. Η μια επικουρική γιατρός μας θα φύγει σε 2 μήνες και από τη διοίκηση δεν υπάρχει καμία απάντηση για το τι θα γίνει. Στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής υπάρχουν ήδη ακάλυπτες εφημερίες. Εδώ και 2 χρόνια εφημερευουμε με ένα απίστευτο αριθμό εφημεριών. Έχουμε εξοντωθεί ψυχικά και σωματικά.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει χαρακτηρίσει ανασφαλές για τους ασθενείς το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και δεν το έχει εγκρίνει.

Επειδή ένας γιατρός δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα την ευθύνη για 2 και 3 τμήματα.

Επειδή το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σε ένα κρεβάτι αλλά να υπάρχει και γιατρός να τον φροντίζει.

Επειδή πιστεύουμε ότι η διαχείριση αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Επειδή δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τη φροντίδα των ασθενών μας.

Επειδή τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ενώ είναι γνωστά στη διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια πάνω από 2 χρόνια.

Επειδή από τη διοίκηση δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη λύση στον ορίζοντα.

Ο εφημερεύων παθολόγος σήμερα θα μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική δεν θα δέχεται νέα περιστατικά.

Ζητάμε άμεσα το αυτονόητο.

Την ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς, τη συμπλήρωση των προγραμμάτων εφημέρευσης με ειδικευμένο προσωπικό και τη διασφάλιση της σωστής φροντίδας των πολιτών”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση