HomeHL-TOPΚλειστή σήμερα η Παθολογική του Ρεθύμνου εξαιτίας έλλειψης προσωπικού

Κλειστή σήμερα η Παθολογική του Ρεθύμνου εξαιτίας έλλειψης προσωπικού

Τι καταγγέλλει η διευθύντρια της Κλινικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς νέες εισαγωγές θα παραμείνει για σήμερα η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αφού οι γιατροί δεν επαρκούν προκειμένου να μπορέσουν να καλυφθούν με ασφάλεια οι εφημερίες στην κλινική .

Για μια ακόμη φορά η Παθολογική κλινική “κλείνει τις πόρτες” αφού, όπως επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Ελένη Ιωαννίδου, το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου “δεν έχει εγκριθεί απο το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου καθώς έχει χαρακτηριστεί “ανασφαλές για τους ασθενείς”.

“Έχουμε εξοντωθεί ψυχικά και σωματικά”

Όπως εξήγησε σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνοντας την εξάντληση που πλέον μετά απο σειρά ετών βιώνει το ιατρικό προσωπικό ανέφερε:

“Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2021 εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ακόμα μια φορά ειδικός γιατρος σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Στην Παθολογική κλινική οι 4 παθολόγοι που υπηρετούν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια δεν αρκούν. Η μια επικουρική γιατρός μας θα φύγει σε 2 μήνες και από τη διοίκηση δεν υπάρχει καμία απάντηση για το τι θα γίνει. Στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής υπάρχουν ήδη ακάλυπτες εφημερίες. Εδώ και 2 χρόνια εφημερευουμε με ένα απίστευτο αριθμό εφημεριών. Έχουμε εξοντωθεί ψυχικά και σωματικά.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει χαρακτηρίσει ανασφαλές για τους ασθενείς το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και δεν το έχει εγκρίνει.

Επειδή ένας γιατρός δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα την ευθύνη για 2 και 3 τμήματα.

Επειδή το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σε ένα κρεβάτι αλλά να υπάρχει και γιατρός να τον φροντίζει.

Επειδή πιστεύουμε ότι η διαχείριση αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Επειδή δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τη φροντίδα των ασθενών μας.

Επειδή τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ενώ είναι γνωστά στη διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια πάνω από 2 χρόνια.

Επειδή από τη διοίκηση δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη λύση στον ορίζοντα.

Ο εφημερεύων παθολόγος σήμερα θα μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική δεν θα δέχεται νέα περιστατικά.

Ζητάμε άμεσα το αυτονόητο.

Την ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς, τη συμπλήρωση των προγραμμάτων εφημέρευσης με ειδικευμένο προσωπικό και τη διασφάλιση της σωστής φροντίδας των πολιτών”.

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση