HomeHL-TOP«Χειμωνιάζει» και στην Κρήτη – Χωρίς ακραία φαινόμενα, λέει ο Μ. Λέκκας

«Χειμωνιάζει» και στην Κρήτη – Χωρίς ακραία φαινόμενα, λέει ο Μ. Λέκκας

Η πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήρθε επιτέλους ο… χειμώνας και στην Κρήτη καθώς από χθες έχει σημειωθεί πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές.

Το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες δύο ημέρες περιέγραψε μιλώντας στο cretapost ο γνωστός μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας.

«Η κακοκαιρία από σήμερα κατεβάζει την πιο ψυχρή αέρια μάζα. Το σκηνικό του καιρού είναι πλέον χειμερινό ωστόσο κινείται σε φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα καθώς δεν πρόκειται να δούμε ακραία φαινόμενα στην Κρήτη», επισημαίνει σχετικά ο κ. Λέκκας ενώ παράλληλα τονίζει πως αναμένεται πτώση θερμοκρασίας και χιονόπτωση στα ορεινά.

«Από σήμερα έως και την Τρίτη σημειώνεται μία σημαντική πτώση της θεροκρασίας καθώς οι ελάχιστες τιμές θα αγγίξουν, ακόμα και σε αστικές περιοχές, τους 8 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, περιμένουμε χιονοπτώσεις σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα ωστόσο δεν αποκλείεται χιονονιφάδες ή χιονόνερο να εμαφνιστούν και σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων», τόνισε σχετικά ο κ. Λέκκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακύμανση του καιρού θα φέρει και βροχές όχι όμως ιδιαίτερα έντονες.

«Ως προς τους ανέμους θα έχουμε βοριάδες οι οποίοι δεν αναμένεται να ενισχυθούν ιδιαίτερα. Μόνο τη Δευτέρα βλέπουμε ότι θα φτάσουν τα πέντε μποφόρ», επεσήμανε ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετωρολόγο, το ίδιο σκηνικό καιρού αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη ενώ από το πρωί της Τετάρτης θα βελτιωθεί ο καιρός καθώς «θα σταματήσουν σταδιακά τα φαινόμενα και θα επικρατήσει μία καλοκαιριά αν και θα διατηρηθεί η χαμηλή θερμοκρασία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση