HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Εφτασαν στη Σερβία 1 εκατ. δόσεις του κινέζικου εμβολίου

Κορωνοϊός: Εφτασαν στη Σερβία 1 εκατ. δόσεις του κινέζικου εμβολίου

Ποιοι θα εμβολιαστούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία μεγάλη παρτίδα του κινεζικού εμβολίου SinoPharm έφτασε σήμερα στο Βελιγράδι με ειδική πτήση από το Πεκίνο.

Πρόκειται για ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η China National Pharmaceutical Group και θα αρχίσει να χορηγείται στη Σερβία από τη Δευτέρα αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του από το Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Το εμβόλιο αυτό που παρουσιάζει αποτελεσματικότητα 86%, αναπτύχθηκε με την κλασική μέθοδο παραγωγής εμβολίων και συντηρείται σε θερμοκρασίες ψυγείου.

Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, κατά την άφιξη του αεροπλάνου που μετέφερε το κινέζικό φορτίο των εμβολίων, βρέθηκαν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ. Ο Βούτσιτς στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η άφιξη αυτής της μεγάλης παρτίδας του κινέζικου εμβολίου αποτελεί επιβεβαίωση των στενών σχέσεων των δύο χωρών και ευχαρίστησε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίγκ.

Περίπου 25.000 εμβολιασμοί στη Σερβία ως τώρα

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έγιναν περίπου 25.000 εμβολιασμοί με τα εμβόλια Pfizer-BioNtech και Sputnik-V. Προτεραιότητα δόθηκε στους νοσοκομειακούς και τους τροφίμους γηροκομείων ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στα σώματα ασφαλείας. Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημα των ενώσεων Συντακτών να συμπεριληφθούν στις ομάδες προτεραιότητας και οι δημοσιογράφοι.

Η εκτίμηση της σερβικής κυβέρνησης είναι ότι μέχρι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί ικανοποιητικός αριθμός εμβολιασμών ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες γενικής ανοσίας στον πληθυσμό. Στην Σερβία μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκαν 369.823 κρούσματα κορωνοϊού και απεβίωσαν 3.708 άνθρωποι από επιπλοκές της νόσου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση