HomeHL1-WorldΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φύγει από την Ουάσιγκτον την ημέρα της Ορκωμοσίας

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φύγει από την Ουάσιγκτον την ημέρα της Ορκωμοσίας

Ο Τραμπ, που έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του να μην παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει τώρα να φύγει από την Ουάσιγκτον το πρωί της ημέρας της Ορκωμοσίας, στις 20 Ιανουαρίου, έπειτα από σκέψεις για αποχώρηση στις 19 Ιανουαρίου, ανέφερε σήμερα μια πηγή με γνώση του θέματος.

Ο Τραμπ, που έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του να μην παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται σταθμευμένο το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, σύμφωνα με την πηγή.

Στη Φλόριντα ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ορκωμοσία

Κατόπιν, θα μεταβεί αεροπορικώς στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, για την επόμενη ημέρα της προεδρικής θητείας του στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο, είπε η πηγή στο Reuters.

Ο απερχόμενος πρόεδρος υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα που ενισχύει την απαγόρευση αμερικανικών επενδύσεων σε εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας ή να ελέγχονται από αυτές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, εντός των ορίων της προσπάθειας που καταβάλλει ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να εκμηδενίσει την πρόσβαση κινεζικών επιχειρήσεων στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, ενώ του μένουν πλέον μόλις μερικές ημέρες στην εξουσία.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το νέο διάταγμα ενισχύει προηγούμενο, που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο κι απαγόρευε σε αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν αξιόγραφα που είχαν διατεθεί μέχρι τότε.

«Το σημερινό εκτελεστικό διάταγμα εξασφαλίζει ότι οι ΗΠΑ διατηρούν ένα εργαλείο-κλειδί ώστε να προστατεύσουν τους αμερικανούς επενδυτές» από τον κίνδυνο να «χρηματοδοτήσουν τον εκσυγχρονισμό του στρατού της Κίνας», εξήγησε αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, η εταιρεία S&P Dow Jones Indices ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει από τις υπηρεσίες της τη γιγαντιαία κινεζική δημόσια πετρελαϊκή εταιρεία CNOOC το αργότερο ως την 1η Φεβρουαρίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση