HomeΚΡΗΤΗΠαραμένει το πρόβλημα των αδέσποτων στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Παραμένει το πρόβλημα των αδέσποτων στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμός εξακολουθεί να επικρατεί στη Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, για το ζήτημα της περισυλλογής και διαχείρισης του ζωικού κεφαλαίου, από ανεπιτήρητα ζώα τα οποία θα συλλαμβάνονται κατόπιν καταγγελιών κλπ.

Μόλις προχθές, ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώθηκε για την έκδοση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της άδειας κτηνοτροφικής εγκατάστασης, την οποία είχε ζητήσει με αίτησή του από τις 3 Απριλίου. Δύο χρόνια τώρα, ο Δήμος Αγίου Νικολάου αναζητά τρόπο χειρισμού του θέματος. Πρόκειται για ένα οξύ πρόβλημα, αφού είναι μεγάλες οι αγροζημίες που προκαλούν τα αδέσποτα ποίμνια. Πλήθος είναι οι καταγγελίες από κατοίκους της περιφέρειας και του Δήμου Αγίου Νικολάου, που ζητούν αστυνόμευση στην ύπαιθρο και αξιώνουν την επιβολή του νόμου και τη συμμόρφωση των κτηνοτρόφων που αφήνουν ανεπιτήρητα τα ποίμνιά τους, με αποτέλεσμα τις ανεξέλεγκτες ζημίες στις καλλιέργειες.

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Αφορδακός είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι το πρόβλημα για ένα Δήμο δεν είναι καθόλου απλό στην αντιμετώπισή του. Χρειάζεται τη συνδρομή της Αστυνομίας και της Αγροφυλακής. Σε ότι αφορά, ειδικά τη σύλληψη και φύλαξη των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος έχει επανειλημμένα δημοσιεύσει προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να αναλάβουν το έργο αυτό υπογράφοντας σχετική σύμβαση με το Δήμο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να βρει τέτοιον.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ – anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση