HomeHL-9Ηράκλειο: Συνάντηση δασκάλων και γονέων με τη δημοτική αρχή

Ηράκλειο: Συνάντηση δασκάλων και γονέων με τη δημοτική αρχή

"Σχολεία ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με την κινητοποίηση και συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» με τη στήριξη της Ένωσης Γονέων πραγματοποίησε την Παρασκευή 15/1 κινητοποίηση στο Δήμο Ηρακλείου για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την ασφαλή και καθημερινή λειτουργία των σχολείων.
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και της Ένωσης Γονέων συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Αγγελάκη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών, κα. Παπαδάκη και την εκπρόσωπου το Δημάρχου. κα. Στυλιανού.

Από τη δική μας πλευρά θίξαμε τα ζητήματα της αύξησης του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων, τα μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, τη σχολική στέγη και τις αίθουσες που αφορούν την προσχολική εκπαίδευση και την ανάγκη η ίδια η δημοτική αρχή να πάρει θέση για την ανάγκη αραίωσης των τμημάτων και την αξιοποίηση αιθουσών.

Στο ζήτημα της καθαριότητας ο κ. Αγγελάκης μας απάντησε πως σε λίγες μέρες 19 συμβασιούχες καθαρίστριες μερικής απασχόλησης θα γίνουν πλήρους ωραρίου, ενώ αναμένουν και τη δημοσίευση ΦΕΚ από την κυβέρνηση για την επέκταση από μερική απασχόληση σε πλήρες ωράριο που αφορά 10 καθαρίστριες αορίστου χρόνου.

Για το ενδεχόμενο ο Δήμος Ηρακλείου να πάρει πρωτοβουλία διεξαγωγής ορισμένου αριθμού τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και σε εκπαιδευτικούς, η κα. Παπαδάκη μας ανέφερε πως έχει παρθεί σχετική απόφαση και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν σαφή δεδομένα για τον χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης.

Όσον αφορά τις δέκα αίθουσες που είχε αναλάβει ο δήμος Ηρακλείου για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, μετά τις συνεχείς καθυστερήσεις, είναι πλέον έτοιμες και έχουν παραδοθεί προς χρήση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπως μας τόνισε η κα. Στυλιανού. Για τις 22 αίθουσες που είναι στην ευθύνη της ΚΤΥΠ και της κυβέρνησης δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για την παράδοσή τους.

Τέλος, από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε πως βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για το πετρέλαιο θέρμανσης και ασχέτως αποτελέσματος, όσες σχολικές μονάδες έχουν ανάγκη εφοδιασμού να επικοινωνήσουν με την Σχολική Επιτροπή για να προμηθευτούν.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση