HomeΚΡΗΤΗΔιασφάλιση της προτομής του Εμμανουήλ Τσουδερού ζητά η κόρη του

Διασφάλιση της προτομής του Εμμανουήλ Τσουδερού ζητά η κόρη του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η καταστροφή των δύο προτομών, του Εμμ. Τσουδερού και του Κ. Παπαδάκη, κατά τη μεταφορά τους από την πλατεία της Σοχώρας που είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα προκάλεσε την έκπληξη και φυσικά το ενδιαφέρον και της κόρης του πρωθυπουργού Εμμανουήλ Τσουδερού, Βιργινίας Τσουδερού, η οποία με επιστολές της προς την Κρητική Επιθεώρηση και τον δήμαρχο Ρεθύμνου καταθέτει και πρόταση για την αποκατάστασή τους.

Η κα Τσουδερού, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε την Κρητική Επιθεώρηση και τον συνεργάτης της, Κωστή Ηλ. Παπαδάκη, για το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει και στην επιστολή της προς τον εκδότη, Γιάννη Καλαϊτζάκη αναφέρει:

«Αγαπητέ Γιάννη,

Σε ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η Κρητική Επιθεώρηση στο θέμα της περιπέτειας της προτομής του Εμμ. Τσουδερού, έργο Γιαννούλη Χαλεπά και δωρεά της οικογένειάς μας προς τον Δήμο Ρεθύμνης.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον κ. Κωστή Ηλ. Παπαδάκη για το τόσο εμπεριστατωμένο άρθρο του (8/7/2014) ως προς την ιστορία αυτού του έργου. Σε παρακαλώ να του διαβιβάσεις τις ευχαριστίες μου καθώς και αυτές της οικογένειάς μου. Παρεμβάσεις σαν και αυτές τιμούν τον τόπο και την ιστορία του για την οποία είμαστε όλοι τόσο υπερήφανοι!

Τέλος, επισυνάπτω την επιστολή μου προς τον κ. Γεώργιο Μαρινάκη, Δήμαρχο Ρεθύμνη, τον οποίον γνωρίζω καλά και είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στο παρελθόν. Είμαι βεβαία ότι και τώρα η συνεργασία μας θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Στην επιστολή της προς τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, η κα Τσουδερού εκφράζει την επιθυμία της να μεταφερθεί – μετά την αποκατάσταση – η προτομή του πατέρα της, έργο του Γιαννούλη Χαλεπά που δώρισε η οικογένεια στο δήμο Ρεθύμνου σε ασφαλές σημείο. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει προς τον δήμαρχο:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Έκπληκτη παρακολουθώ και εγώ την τύχη της προτομής του Εμμανουήλ Τσουδερού, έργο Γιαννούλη Χαλεπά και δωρεά της οικ. Τσουδερού προς τον Δήμο Ρεθύμνης, καθώς και αυτής του Κωστή Παπαδάκη, έργο Ν. Γ. Παρασκευά.

Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν που προκλήθηκε από αμέλεια, και ενδεχομένως αδιαφορία, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανάπλαση του χώρου όπου φιλοξενούνται οι δύο προτομές.

Με ικανοποίηση μαθαίνω ότι εσείς προσωπικώς, αλλά και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης σπεύσατε από την πρώτη στιγμή να ενημερωθείτε για τα συμβάντα και να πράξετε τα δέοντα ώστε να διασωθούν οι εν λόγω προτομές.

Προς τον σκοπό αυτό, και εμείς από πλευρά μας έχουμε αναζητήσει τον πλέον κατάλληλο φορέα που θα μπορούσε να αναλάβει το έργο της αποκατάστασης. Πιστεύουμε ότι έχουμε καταλήξει σε μια πολύ καλή λύση –εφόσον φυσικά και εσείς συμφωνείτε.

Τέλος, με την αποκατάσταση του έργου, εκφράζουμε την επιθυμία μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση που θα διασφαλίζει το μέλλον του πολύτιμου αυτού έργου σε σημείο ασφαλές και προστατευμένο.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα που αναδεικνύουν και τιμούν την ιστορία και τον πολιτισμό του αγαπημένου μας Ρεθύμνου, προσβλέπω στη συνεργασία μας και είμαι στη διάθεσή σας να συμβάλω στο μέτρο του δυνατού, ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση στο θέμα αυτό».
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση