HomeHL-9Τι έδειξε ο μαζικός έλεγχος των κατοίκων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμνάτο

Τι έδειξε ο μαζικός έλεγχος των κατοίκων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμνάτο

Ένα θετικό κρούσμα και 50 αρνητικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα θετικό κρούσμα και 50 αρνητικά έδειξε ο μαζικός έλεγχος των κατοίκων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμνάτο
Με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής , πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος δειγματοληπτικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμνάτο, που έδειξε ένα θετικό κρούσμα σε άτομο που ήταν επαφή υψηλού κινδύνου, ενώ συνολικά 50 ακόμη τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε κατοίκους της περιοχής ήταν όλα αρνητικά.

amnatos-1
Από τους συνολικά 100 κατοίκους της περιοχής στον δειγματοληπτικό έλεγχο υπεβλήθησαν 51 άτομα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είχε ήδη κάνει το προηγούμενο διάστημα τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί άλλο θετικό κρούσμα πέραν εκείνων που διαπιστώθηκαν αρχικά εκ των οποίων το ένα αφορούσε οικογένεια από την Αμνάτο. Το νέο θετικό κρούσμα ήταν επαφή υψηλού κινδύνου ωστόσο η άμεση λήψη μέτρων αυτοπεριορισμού του απέτρεψε περαιτέρω διασπορά.

Πλέον τόσο το ίδιο το άτομο που βρέθηκε θετικό και δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα του ιού, όσο και τα μέλη της οικογένειας του έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της οικογένειάς του έχουν βρεθεί αρνητικά στον ιό, ωστόσο τέθηκαν και εκείνοι σε προληπτική καραντίνα.

amnatos2

Στην Αμνάτο βρέθηκε σήμερα και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Ρεθύμνου Μαρία Καββάλου η οποία έκανε ενημέρωση στους κατοίκους της περιοχής ενώ θετικό είναι το γεγονός πως δεν διαπιστώθηκε διασπορά του ιού στην περιοχή και όπως δείχνει ο έλεγχος η κατάσταση στην περιοχή είναι απολύτως ελεγχόμενη και έχει περιοριστεί.

amnatos-3

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση