HomeΚΡΗΤΗΘετικός απολογισμός για τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Θετικός απολογισμός για τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο απολογισμός για την Περιφέρεια, το δήμο και το Επιμελητήριο είναι ικανοποιητικός και αυτό αποτυπώθηκε και στα όσα σημείωσε, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή» η αντιδήμαρχος τουρισμού – πολιτισμού, Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη. Η ίδια τόνισε πως η συνεργασία των φορέων φαίνεται να αποδίδει για την προβολή του πρωτογενούς τομέα, καθώς επίσης και στην προβολή του τουριστικού προϊόντος.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για δύο λόγους», είπε η αντιδήμαρχος. «Ο ένας είναι γιατί η μεταξύ μας συνεργασία είναι άριστη και πιστεύουμε ότι ο στόχος όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται πιο ισχυρός και βλέπουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία στενή να επιτευχθεί καλύτερα. Δηλαδή να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον τόπο και τον πρωτογενή τομέα. Ο δεύτερος λόγος είναι το κομμάτι του τουρισμού.

Νομίζουμε ότι κάθε χρόνο και περισσότερο οι ξένοι έχουν βάλει στην ατζέντα τους πια τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, πράγμα που δείχνει ότι και εκείνοι που θέλουν το ψυχαγωγικό κομμάτι και εκείνοι που θέλουν ενημέρωση για τον τόπο, θα το βρουν μέσα στον δημοτικό κήπο με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτοί οι δύο στόχοι σιγά σιγά βρίσκουν όλο και καλύτερο έδαφος και μπορούμε να φτιάξουμε αυτήν την αγαπημένη γιορτή και να την κάνουμε όπως την είχαμε ονειρευτεί: ένα πολύ καλό εργαλείο και για ανάπτυξη και όχι μόνο για δική μας κοινωνική συνεύρεση και ψυχαγωγία».

Η φετινή διοργάνωση είχε υψηλότερα ποσοστά επισκεψιμότητας από ρεθυμνιώτες σε σχέση με πέρυσι, ενώ ελάχιστα μειωμένη ήταν η κίνηση από τουρίστες, πράγμα το οποίο αποδίδει η κα Μπιρλιράκη και στην παράλληλη διεξαγωγή του Μουντιάλ, που καθήλωνε τους επισκέπτες στις τηλεοράσεις για να δουν τις εθνικές τους ομάδες να αγωνίζονται.

Σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς, που συμμετείχαν με περίπτερα στη γιορτή, η αντιδήμαρχος σημείωσε: «Οι παραγωγοί μας, από τον απολογισμό που κάναμε με την αντιπεριφερειάρχη την κα Λιονή και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον κ. Ψαρουδάκη, φάνηκε ότι ήταν πιο ευχαριστημένοι από τα προηγούμενα χρόνια. Προσπαθούμε κι εμείς σαν διοργανωτές να συμπληρώνουμε όσο γίνεται περισσότερο τη δική τους την ανάγκη και πιστεύουμε ότι χρόνο με το χρόνο οργανωνόμαστε ακόμα καλύτερα. Έχουμε, όμως, πολλά πράγματα να βάλουμε στο τραπέζι ακόμα για να πούμε ότι έχουμε φτάσει σε σημείο που να είμαστε ευχαριστημένοι και από τους εαυτούς μας και από τους συνεργάτες και από την όλη διοργάνωση. Κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει».

Έτσι, οι διοργανωτές έχουν μοιράσει ερωτηματολόγια σε όλους τους συντελεστές της γιορτής και ελπίζουν σε εμπλουτισμό των παρατηρήσεων και των προτάσεων.

«Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης γιατί βλέπουμε ότι η γιορτή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον», συμπλήρωσε η κα Μπιρλιράκη.

Η ίδια κάλεσε και τους ιδιώτες να συνδράμουν για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος, τονίζοντας: «Πρέπει να προσφέρουν όλοι οι ιδιώτες, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει το έργο. Τα τελευταία χρόνια το Ρέθυμνο έχει αρχίσει να αναπτύσσει πάρα πολύ τη συνεργασία μεταξύ φορέων και ιδιωτών. Νομίζω ότι αυτό είναι που μας βγάζει στα «ανοιχτά» και αυτό είναι που κάνει το Ρέθυμνο να ακούγεται, να έχει μία οντότητα και μία δύναμη εξωστρέφειας, που είναι πολύ σημαντική».

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να είναι δωρεάν η είσοδος στον δημοτικό κήπο ή το αντίτιμο να είναι μικρότερο, η κα Μπιρλιράκη τόνισε πως τα έξοδα της διοργάνωσης είναι μεγάλα και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν μόνο με τις επιχορηγήσεις των φορέων. «Θεωρούμε ότι είναι λογικές οι τιμές εισόδου, σε σχέση και με το ανταποδοτικό που έχει κανείς όταν μπαίνει στον κήπο, πίνοντας το κρασί σου, έχοντας το μεζέ σου και ακούγοντας τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

Οποιοσδήποτε μπαίνει σε μία μεγάλη προσπάθεια πολλών ανθρώπων, πρέπει να σέβεται. Και δίνοντας έστω και ένα μικρό αντίτιμο, όταν μπαίνουμε σε μία εκδήλωση, θεωρούμε ότι προκαλεί, και υποσυνείδητα ακόμα, σεβασμό. Το ζητούν και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Διαβεβαιώνω ότι θα σκεφτούμε τρόπους ώστε ο κόσμος να έρχεται κοντά στη γιορτή με το μικρότερο δυνατό τίμημα, όμως θέλουμε όλοι να καταλάβουν ότι όλο αυτό δεν μπορεί, δυστυχώς, να γίνει τελείως δωρεάν».

Τέλος, ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στη διοργάνωση, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν και ήταν πολλοί: η Πυροσβεστική, ο Ερυθρός Σταυρός, η πολιτική προστασία, οι εθελοντές, οι ιδιώτες, ρεθυμνιώτες που μας έλεγαν ότι θέλουν να βοηθήσουν. Και βέβαια όλους όσοι συνεργάστηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου, της περιφέρειας, του επιμελητηρίου. Είναι μία βαθιά ανάγκη για ευχαριστώ από όλους μας για όλους».
goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση