HomePost ItΣωκράτης Βαρδάκης: «κ. Μητσοτάκη, σταματήστε επιτέλους να Κυβερνάτε με αλχημείες και ψέματα»

Σωκράτης Βαρδάκης: «κ. Μητσοτάκη, σταματήστε επιτέλους να Κυβερνάτε με αλχημείες και ψέματα»

Τι ανέφερε για τους εποχικά εργαζόμενους

Διαφήμιση
Διαφήμιση


«Χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι εκτός οποιουδήποτε μέτρου στήριξης και εκτός του επιδόματος ανεργίας, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός απέρριψε πρόταση τροπολογίας 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οι οποίοι με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη κατέθεσαν την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης σε νομοσχέδιο που συζητήθηκε και ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή»
. Αυτό αναφέρει στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων ο βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Το πρόβλημα αφορά τους εποχικά εργαζόμενους, καθώς αποκλείονται από το ταμείο ανεργίας, ενώ ο Σωκράτης Βαρδάκης μετά την απόρριψή της νομοθετικής ρύθμισης από τον Υπουργό Εργασίας δήλωσε:
«Χωρίς κανένα εισόδημα αφήνει η κυβέρνηση χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους. Τους εγκαταλείπει στην τύχη τους και αγνοεί επιδεικτικά τόσο τις επιστολές των Εργατικών Κέντρων, των Σωματείων, αλλά και τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.
Προτείναμε ως κόμμα λύση, καταθέτοντας νομοθετική ρύθμιση, η οποία απορρίφθηκε δύο φορές, αν και έλυνε το πρόβλημα της ένταξης στο επίδομα ανεργίας των συγκεκριμένων εργαζομένων. Την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση επανακαταθέσαμε με την αλλαγή του Υπουργού στο Αρμόδιο Υπουργείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός, σε πρόσφατη συνέντευξή του, σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου για το παραπάνω θέμα, δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος (βίντεο*).
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πρέπει να κάνει δεκτή την κατατεθείσα τροπολογία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έστω και εκ των υστέρων και να επιλύσει πάραυτα το θέμα. Πρέπει να καταλάβετε κ. Υπουργέ, ότι αφορά την επιβίωση χιλιάδων εποχικά εργαζόμενων.»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση