HomeΚΡΗΤΗΈνα ασθενοφόρο προστίθεται στη δύναμη του ΕΚΑΒ

Ένα ασθενοφόρο προστίθεται στη δύναμη του ΕΚΑΒ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λύνεται κατά τη θερινή περίοδο το πρόβλημα, που ταλανίζει εδώ και καιρό την Ιεράπετρα, με την 24ωρη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Οι προσπάθειες του διοικητή του νοσοκομείου Ιεράπετρας Γιώργου Ματαλλιωτάκη και η συνεργασία του με τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας Γιώργο Αγγελάκη για τη ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην περιοχή απέδωσαν καρπούς, καθώς ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο μαζί με τους τέσσερις διασώστες του προστίθεται πλέον στην 24ωρη κάλυψη άμεσης βοήθειας της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.

Για να επιτευχθεί η 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρα της Ιεράπετρας χρειάστηκε να ισχύσει μια τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού του ΕΚΑΒ και να ξεπεραστούν διάφορα τεχνικά θέματα. Τελικά η συνεργασία των υπηρεσιών υγείας της Ιεράπετρας απέδωσε θετικά αποτελέσματα, αφού το ΕΚΑΒ άναψε το πράσινο φώς παρέχοντας τη δυνατότητα σε πληρώματα ασθενοφόρων (διασώστες ΕΚΑΒ) με κανονική άδεια τη θερινή περίοδο να… μετακομίσουν προσωρινά από μεγάλα αστικά κέντρα σε νησιώτικους προορισμούς ή σε μικρότερες πόλεις για να βοηθήσουν, εφόσον έχει εξασφαλιστεί στέγαση και σίτιση των πληρωμάτων και δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση της υπηρεσίας.

Στις περιοχές αυτές εντάχθηκε και η Ιεράπετρα καθώς η στέγαση των διασωστών εξασφαλίστηκε από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ιεράπετρας, ενώ η σίτιση τους από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Μετά από αυτό η Ιεράπετρα διαθέτει δύο ασθενοφόρα (κινητές μονάδες) πλήρως επανδρωμένα επί 24ωρου βάσεως και ένα εφεδρικό.

Με αφορμή την θετική αυτή εξέλιξη που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας της Ιεράπετρας ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Ματαλλιωτάκης ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ελλάδος Δημήτρη Παπαγαννίδη για την κατανόηση που επέδειξε στις ανάγκες της Ιεράπετρας, τον κ. Νικόλαο Γιαννακουδάκη διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης και τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γιώργο Αγγελάκη του οποίου με δική του μέριμνα βρέθηκε το επιπλέον πλήρωμα, αλλά και για τη συνεχή και καλή συνεργασία του με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

«Οι προσπάθειες μας, δήλωσε ο κ. Ματαλλιωτάκης, για καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην Ιεράπετρα θα συνεχιστούν προκειμένου αυτή η πόλη του νότου να ενισχυθεί και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες έχοντας σύμμαχο μας και την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση