HomeHL-9Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών

Φαρμακοποιοί: Έπρεπε να είμαστε από τους πρώτους που εμβολιάζονται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καθυστέρηση αλλά και μετά από παρεμβάσεις και πιέσεις των οργάνων των γιατρών, το υπουργείο Υγείας ενέταξε τελικώς και τους ιδιώτες γιατρούς σε προτεραιότητα για τους εμβολιασμούς.

Όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές, στις οποίες δεν έχουν αναπτυχθεί εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ. Επίσης από σήμερα θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για τα ραντεβού όλοι οι ιδιώτες ιατροί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρη Βαβουρανάκη η νέα εγκύκλιος για τον τρόπο εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών τους γνωστοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου.

Μεγάλο το ενδιαφέρον στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο περίπου το 80% του συνόλου των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εμβολιαστεί, με τους ιδιώτες γιατρούς, να δίνουν με τη σειρά τους, το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού.

«Ο καθολικός εμβολιασμός του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού κατά προτεραιότητα, αποτελεί ακρογωνιαία στρατηγική επιλογή, ώστε να καταστεί εφικτός ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας με ασφάλεια«, αναφέρουν χαρακτηριστικά  οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας.

Φαρμακοποιοί: Έπρεπε να είμαστε από τους πρώτους που εμβολιάζονται

Ο κ. Σκουντάκης πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου είπε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ ότι σήμερα αποστέλλονται στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο οι λίστες με τα ονόματα των φαρμακοποιών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

«Δεν γνωρίζω ακόμη τον ακριβή αριθμό αλλά η πλειοψηφία θέλει να εμβολιαστεί»,  είπε ο κ. Σκουντάκης, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο που οι φαρμακοποιοί δεν ήταν στην “πρώτη γραμμή” του εμβολιασμού.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των ηλικιωμένων Ο ίδιος σημείωσε ότι μεγάλο ενδιαφέρον να εμβολιαστούν δείχνουν και οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών, οι οποίοι προσέρχονται στα φαρμακεία ζητώντας να μπουν στο σύστημα του εμβολιασμού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση